Göteborgs-Posten

Andersson tar plats i U21-trupp

- SIMON LÖFVING

”LITE CHOCKAD”.

FOTBOLL:

HÄCKEN Två debutanter fick de sista platserna i U21-landslaget­s trupp till EM-kvalet mot San Marino. För en av dem kom beskedet som en överraskni­ng. – Jag blev lite chockad när Håkan ringde, säger Häckens Joel Andersson.

När U21-truppen till den kommande EM-kvalmatche­n mot San Marino presentera­des under tisdagen valde Håkan Ericson att lämna två platser vakanta. När han sedan kompletter­ade truppen under torsdagen föll valen på AIK:s Amin Affane och Häckens Joel Andersson.

– Jag blev lite chockad när Håkan ringde. Jag visste ju att de andra redan hade fått reda på det. Men nu känner jag bara stolthet över att vara uttagen, säger Joel Andersson, som därmed har chansen att göra debut i U21-landslaget.

– Det är ett klart steg uppåt jämfört med P19, men samtidigt har man bättre spelare runt omkring sig och jag ser fram emot ett utveckland­e läger.

Under Anderssons debutsäson­g i allsvenska­n i fjol använde Häckenträn­aren Peter Gerhardsso­n honom på flera olika positioner, men i Ericsons landslag är han uttagen som högerback.

– Jag känner både Linus (Wahlqvist) och Isak (Ssewankamb­o) väldigt bra och jag tycker att båda verkligen förtjänar att vara med, säger Andersson. Men du har inte något emot att peta dem?

– Nej, verkligen inte, säger han och skrattar.

På onsdag nästa vecka samlas U21landsla­get för att ladda upp inför det viktiga EM-kvalmötet med San Marino. Ett landslag som Andersson inte har någon vidare koll på.

– Jag vet nästan ingenting alls om dem. Det jag har hört är att de backar hem och defensivt skickliga, säger han.

Men innan Andersson drar i väg på landslagsä­ventyr väntar semifinal i Svenska cupen på söndag.

– Det kommer bli en väldigt tuff match, men det är långt ifrån omöjligt. Jag tycker vi har visat en väldigt bra form tidigare i cupen, med mängder av målchanser framåt och nästan inga bakåt, säger han. Supportrar­na är väldigt upprörda över matchtiden. Hur ser du på det?

– Det är inte så mycket att göra åt. Jag tycker att Tele 2 är en bra arena. Däremot är tiden inte den bästa, men huvudsaken är att de hinner få bort isen i tid.

 ??  ?? Häckens Joel Andersson är uttagen till U21-landslaget­s kommande EM-kvalmatch mot San Marino.
Häckens Joel Andersson är uttagen till U21-landslaget­s kommande EM-kvalmatch mot San Marino.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden