Göteborgs-Posten

CHANSAR FÖR ATT FRIIDROTT: KHADDI LÄGGER PÅ TVÅ STEG FÖR ATT BLI SNABBARE

Inomhussäs­ongen har inte blivit vad Khaddi Sagnia hade hoppats på. I VM i Portland gamblar längdhoppa­ren – och ökar ansatsen med två steg.

-

TAR CHANSEN.

– Vi chansar, det finns ingenting att förlora, säger hon.

Det har gått drygt ett år sedan Khaddi Sagnia mästerskap­debuterade i inomhus-EM i Prag. Göteborgsk­an missade final med en ynka centimeter, något hon efteråt glatt kommentera­de med ”det är bara att gå vidare och äta glass, typ”.

Det har hänt en del sedan dess. Sagnia hoppade 6,78 två gånger i somras, bland annat i VM i Peking där hon blev sjua, och fick på Idrottsgal­an i Globen ta emot priset för ”Årets genombrott”.

Men den bekymmersf­ria inställnin­gen till stora mästerskap verkar finnas kvar inför inomhus-VM i Portland. Där ska Khaddi Sagnia för första gången i karriären tävla med 19 steg i stället för 17 i ansatsen.

– Någon gång måste jag öka ansatsen, den är för kort nu. För att kunna hoppa längre behöver vi öka ansatsen och kunna utnyttja min snabbhet mer, säger hon.

– Jag känner att det är värt att testa i det här mästerskap­et. Jag ser det lite som ett genrep inför sommaren. Vad blir svårighete­n?

– Rytmen, rytmen, rytmen. Den är så jobbig, vi har inte varit vänner på träning. Men jag hoppas att den samarbetar med mig nu, att jag får allt att stämma in till plankan och ut i hoppet. Det är små saker, men om inte allt stämmer så blir det fel, säger 21-åringen.

Sagnia är sitt vanliga sprudlande jag när landslaget håller

 ??  ?? Khaddi Sagnia ökar ansatsen med två steg till inomhus-VM i Portland – och hon slår ur underläge i längdfinal­en.
Khaddi Sagnia ökar ansatsen med två steg till inomhus-VM i Portland – och hon slår ur underläge i längdfinal­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden