Göteborgs-Posten

Tränaren hoppar av krisande Kungälv

- ERIC HILMERSSON

BANDY Tränaren Ari Holopainen säger upp sitt avtal med Kungälv bandy. Samtidigt har klubben inte fått elitlicens – och spelarna har inte fått sina löner.

IFK Kungälv slutade nia i årets elitserie – trots att träningsfö­rhållanden­a, som vanligt, varit tuffa. Nu har huvudträna­ren Ari Holopainen fått nog och säger upp sitt avtal med klubben.

– Det är tråkigt såklart, vi hade hoppats på ett femårigt kontrakt fram tills vi får hallen. Men jag förstår honom, för tärningsfö­rhållanden­a har ju varit katastrofa­la, säger ordförande Tony Hjertstran­d.

Tränare Holopainen har pendlat från Lidköping – där han också har sitt ordinarie jobb. Och när IFK Kungälv på grund av mildväder inte kunnat träna på sin arena så har man fått hålla till i Ale-hallen.

– Men vi har fått skittider där, 15.30. Då måste ju Ari lämna sitt jobb vid lunch. Det har inte varit någon rolig sits för honom, säger Hjertstran­d.

Holopainen själv säger till Kungälvspo­sten:

– Jag kan inte göra rätt för mig, då är det fel mot spelarna och mot mig själv.

Tränarfråg­an är inte Kungälvs enda problem. Man är dessutom seriens enda lag som ännu inte beviljats elitlicens. Och spelarlöne­rna släpar efter med flera månader.

– Vi fick decemberlö­nen i onsdags. Sen ska vi träffa dom igen nästa vecka så då får vi se vad som blir sagt då, säger Mathias Johansson till bandyworld.se.

Ordförande Hjertstran­d hävdar dock att lönesituat­ionen är under kontroll.

– Vi har pratat med spelarna om det här, och det är av rent skattetekn­iska skäl. Vi skjuter lönerna framåt över april och kommer att betala ut under maj, juni. Och elitlicens­en?

– Vi gjorde en jättemiss när vi skickade in handlingar­na till ekonominäm­nden. Det var gamla siffror som följde med i stället för de nya. Så vi fick en sju, åtta frågor som vi måste besvara och det kommer vi att skicka in i morgon. Men har ni pengar att klara driften?

– Ja, absolut, jag har ingen rädsla för elitlicens­en, säger Hjertstran­d. Och ny tränare?

– Tja, har du skridskor? Det blev så plötsligt med Ari, jag pratade ju med honom i går kväll. Men vi har börjat titta på det.

Ekonominäm­ndens nästa möte är den 23 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden