Göteborgs-Posten

NÅ LÄNGRE

- CARL GÖRANSSON

pressträff på hotellet i Portland. Hon pratar lyriskt om stämningen i truppen och tycks njuta av varje sekund under sitt första USA-besök. Men bakom sig har längdhoppa­ren en vinter som inte har varit särskilt lyckad. Khaddi Sagnia kan inte sätta fingret på det, men upplever själv att hon inte riktigt har varit i balans utanför längdhopps­gropen.

– Det har påverkat mig i allt och har varit väldigt jobbigt. Jag vet inte vad det har varit, men jag känner att det är på plats nu, säger hon.

”Rytmen, rytmen, rytmen. Den är så jobbig, vi har inte varit vänner på träning. Men jag hoppas att den samarbetar med mig nu.”

I FREDAGENS VM-FINAL lär svenskan behöva hoppa längre än hon någonsin gjort inomhus om hon vill vara med och slåss om toppplacer­ingarna.

KHADDI SAGNIA 16 hoppare – alla direktkval­ificerade till final – gör upp om medaljerna i Oregon Convention Center. Med 6,61 som årets längsta hopp är Sagnia rankad 14:e sett till årsbästa.

– Jag känner bara att det ska bli väldigt kul att hoppa, säger hon. Upplever du inte mer press efter framgångar­na i fjol?

– Visst, det finns ju förväntnin­gar på mig nu. Men jag lyssnar främst på mig själv och stänger ute allt annat. Jag vet vad jag och min tränare har planerat, och hur vi tänker. När jag går in på en tävling eller ett mästerskap är det bara det som gäller.

 ?? Bild: JESSICA GOW ??
Bild: JESSICA GOW

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden