Göteborgs-Posten

Ny SMfinal för Muhrén

- NICLAS GREEN

BANDY:

SM- FINAL Magnus Muhrén fick ett sagolikt avslut när han lämnade bandyn med glädjetåra­r, ett SM-guld och ett väldigt tydligt ”kroppen är trött, nu räcker det” för två år sedan. På lördag spelar han SM-final igen.

– Jag kommer alltid bära med mig avslutet från 2014, det här blir ju bara en annan otroligt häftig upplevelse, säger Muhrén till.

Den oväntade comebacken kom efter att Villa-Lidköping fått skadeprobl­em och den nyvärvade anfallsträ­naren Magnus Muhrén plötsligt skrevs in i laget ”bara för säkerhets skull”. När sedan Jesper Bryngelsso­n lämnade laget och Tim Persson blev skadad var det bara för ”Murren” att snöra på sig skridskorn­a igen.

– Det var inte ett svårt beslut att ta då. Om laget jag är i nu behöver mig så ställer jag upp. Men visst, det fanns inte en tanke att jag skulle spela igen när jag lade av där 2014. Jag kunde känna en saknad över att inte få göra något jag gjort i 40 år, och gjort bra, igen, men kroppen var sliten och jag var trött. Nu har jag ju vilat i ett år, och all smärta i kroppen är borta, säger Muhrén.

Sandviken-ikonen gjorde det så bra i slutspelet att han är en given förstärkni­ng i finalen mot Västerås. Han har fem SM-guld, tre VM-guld och blivit årets man i svensk bandy vid fyra tillfällen. Hur nöjd är du att du slipper möta Sandviken i final?

– Jag kan inte sticka under stol med att det hade känts konstigt, främst för att jag har en massa kompisar i laget. Men den chansen kände jag ju till hela tiden när jag gick till Villa som tränare.

Lagkamrate­n Daniel Andersson har varit positivt överraskad av Muhréns ledaregens­kaper.

– Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av honom som ledare. Han kommer in, trots att han inte har någon tränarefar­enhet, och är otroligt taktisk och pedagogisk. Är han inte galen som ger sig på det här igen?

– Ja, han förstår inte. Han tror att han är vältränad, men han är inte det. Det är bara hans reptilhjär­na som gör honom bra, hehe. Han har ju den där otroliga vinnarment­aliteten, och det är häftigt att han kan toppa upplevelse­n från 2014. Nu kan han ju vinna guld med en klubb som aldrig vunnit guld förut, säger Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden