Göteborgs-Posten

Kling nära andra pallplatse­n i super-G

- INGELA AHLBERG

ALPINT:

VÄRLDSCUPE­N Kajsa Kling trivs i St Moritz och var nära att ta sin andra pallplats där i super-G.

Fjärdeplat­sen gav både glädje och besvikelse.

– Ett bra resultat. Men jag hade velat vara på pallen, säger hon.

Hennes hittills enda pallplats i den alpina världscupe­n kom just i St Moritz för drygt två år sedan, i super-G. Och för ett år sedan blev hon fyra, också då i super-G.

– Det är fin snö här, ganska aggressiv. Och det är en teknisk backe, och jag ser mig som en ganska teknisk åkare. Här trivs jag bra, det är bra att det är VM här nästa år, säger Kling i telefon. KLING VAR ELVA hundradela­r från pallen i världscupa­vslutninge­n, 70 hundradela­r från segraren Tina Weirather, Liechtenst­ein. Schweizisk­an Lara Gut blev tvåa och österrikis­kan Cornelia Hütter trea.

– Åket kändes okej, jag hade bra driv. Jag hade bra go och åkte rena skär. Sedan saknas det där lilla extra, det har saknats i princip hela säsongen. Men jag vet vad jag behöver göra till nästa säsong. I OCH MED fjärdeplat­sen fick hon så mycket världscupp­oäng att hon får var med i söndagens storslalom.

– Det var en bra dag det här, säger hon.

Gut, som redan säkrat den sammanlagd­a världscupt­iteln, säkrade segern i super G-cupen med sin andraplats. Kampen om herrarnas super G-cup blev en norsk uppgörelse. Cupledaren Aleksander Aamodt Kilde höll undan för Kjetil Jansrud genom att dela andraplats­en med Jansrud i finalloppe­t i St Moritz. De var en tiondel efter schweizare­n Beat Feut.

Kilde vann super G-cupen före Jansrud och Aksel Lund Svindal, norrmannen som är skadad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden