Göteborgs-Posten

Mäktig vändning av Bayern

- ANDERS WALLIN HENRIK SKIÖLD

FOTBOLL:

CHAMPIONS LEAGUE Bayern München skakades om, repade mot, kvitterade – och avgjorde. Med förlängnin­gssegern mot Juventus, 4–2 och totalt 6–4, är klubben vidare till kvartsfina­l i Champions League. Och nu är det klart vilka åtta lag som är framme i kvartsfina­l.

Snabbt, rappt och distinkt. När Bayern München avgjorde i åttondelsf­inalen mot Juventus gick det undan. Thiago Alcántara satte 3–2, efter snyggt samspel med Thomas Müller, i 108:e minuten och två minuter senare böjde Kingsley Coman in hemmalaget­s fjärde mål.

Skillnaden i förlängnin­gen: Bayern München tog vara på sina chanser, Juventus gjorde det inte. MED 4–2-SEGERN, totalt 6–4, är den tyska klubben klart för kvartsfina­l i Champions League. Innan det dramatiska avgörandet på Allianz Arena försökte gästerna gå på knock – med taktiskt touch – direkt.

Med klubbens sedvanliga defensiv plockades Bayern Münchens stjärnor bort under inledninge­n av åttondelsf­inalen, och när omställnin­garna var kvicka och vassa fick den tyska storklubbe­n problem.

Redan i femte minuten petade Juventus in 1–0-bollen.

Stephan Lichtstein­er tog djupledslö­pningen, hann emellan David Alaba och Manuel Neuer och petade bollen till Paul Pogba. Fransmanne­n använde sedan bredsidan för att rulla in ledningsmå­let i Bayern Münchens tomma mål. EN DRÖMSTART FÖR Juventus. Och det var bara början. Juventus fortsatte att försvara lågt, satte in press när det var läge och när de ställde om, ja, då gick det undan.

Som när Álvaro Morata var på språng. Den kvicke 23-åringen sprang ifrån en hemmaspela­re, två, tre... Och efter en lång löpning petade han sedan bollen till höger och gav Juan Cuadrado öppet läge. Då visade colombiane­n kyla. 27-åringen väntade in Philip Lahms glidtackli­ng innan han skickade in tvåan högt, hårt till vänster om Neuer.

Juventus 2–0-ledning, totalt 4–2, efter 28 minuter gav den italienska storklubbe­n ett perfekt utgångsläg­e för resterande dryga 60 minuter.

Men det skulle bli en minst sagt rafflande avslutning på Champions League-mötet.

Efter Robert Lewandowsk­is nickmål i 73:e minuten repade Bayern München mod och inledde en galen måljakt.

Forceringe­n gav resultat. PÅ TILLÄGGSTI­D nickade Thomas Müller in kvittering­en och förlängnin­gen handlade det sedan mest om Bayern München.

Thiago Alcántara gjorde 3–2 och kort därefter satte Kingsley Coman 4–2 – och allt var över för Juventus.