Göteborgs-Posten

Skoglund tar nästa steg mot VM-titeln

- TT

BOXNING Seger i nästa match ska ge proffsboxa­ren Erik Skoglund en fajt om VMtiteln i lätt tungvikt. ”Jag tror att det kan visa att jag är redo”, säger han.

Skoglund har fått klart med en ny match i Sverige. Nyköpingsb­oxaren ska möta sydafrikan­en Ryno Liebenberg vid en gala på Hovet i Stockholm den 23 april.

Den 31-årige Liebenberg har vunnit 17 av 19 matcher. 12 av segrarna har kommit på knockout, och han är full av självförtr­oende.

”Erik kommer att springa runt i ringen och försöka undvika mina slag. Men han kan inte gömma sig, jag kommer efter honom. Han är välutbilda­d och rutinerad, men jag är säker på att jag kan slå honom”, säger Liebenberg i ett pressmedde­lande. GENOM ATT SLÅ Liebenberg hoppas Skoglund, som går i lätt tungvikt, att bevisa att

GÅR VIDARE. han är redo för VM-titelmatch­er.

”Jag tror att om jag boxas bra och vinner klart visar att jag är redo för att utmana om en VM-titel”. SKOGLUND TROR ATT sydafrikan­en blir en tuff uppgift.

”Han är mer av en bråkstake än en boxare, men är en farlig fajter. Han är stark och han kan slå. Och han har mött några av de bästa. Det blir ett bra test för mig”, säger Skoglund.

Skoglund är obesegrad efter 24 matcher och är interkonti­nentalmäst­are i IBF. I fjol fick han för första gången gå tolvrondsm­atcher i Sverige och slog då ukrainaren Oleksandr Tjerviak och amerikanen Derek Edwards.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? Erik Skoglund har gjort klart med nästa motståndar­e. Den 23 april ska han boxas på Hovet.
Bild: JOEL MARKLUND Erik Skoglund har gjort klart med nästa motståndar­e. Den 23 april ska han boxas på Hovet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden