Göteborgs-Posten

Leif Åvall

- REBECCA HEDIN

kunder. Under 30 år hade han sällskap av en pensionera­d man som brukade titta in och hålla honom sällskap ett par timmar om dagen, men han gick bort för en tid sedan, 100 år gammal, men flera andra kunder stannar till ibland när de har vägarna förbi.

Leif bor själv i Linnéstade­n och lediga dagar tar han gärna en tur med sin elcykel.

– Jag gillar den. Man kan leka lite under tiden man tar sig fram, det tycker jag är underbart en fin och solig dag, säger han. HAN UPPLEVER ATT cyklistern­a blir allt fler, men framförall­t att det är fler som cyklar året runt, detta sedan dubbdäcken för cyklar kom för ett par år sedan.

– Förr parkerade fler cykeln när vintern kom och plockade inte fram den igen förrän till våren. Så är det inte riktigt längre. Dels är det många som cyklar på grund av att de måste på grund av sämre kommunikat­ionssätt, Ålder: 63 Yrke: Cykelreper­atör Familj: Särbo och en dotter Bor: Lägenhet i Linné Tittar på: Brittiska deckare, nyheter och dokumentär­er sedan är det många som gör det för att de lever ett aktivt liv, de vill ha den motionen när de ändå ska ta sig till jobb eller utbildning. RADION STÅR OFTA på nere i verkstaden och nu under en period kommer Leif ha både långa och bråda dagar. Många av hans kunder lämnar in cyklarna på service så här års.

– Det absolut vanligaste att kunderna vill ha hjälp med är allmänserv­ice, laga punktering, fixa bromsarna, växlarna eller hjulinstäl­lning. Inga jobb är roligare eller tråkigare en något annat. DEN LILLA TIDEN som Leif har över ägnar han gärna tillsamman­s med sin särbo.

– Är det en fin dag tar jag som sagt gärna en tur med elcykeln, men jag gillar det mesta.

 ?? Bild: TOMMY HOLL ?? kunder tittar ner till Leif ibland för att sitta ner och prata en liten stund med den sociale cykelrepar­atören.
Bild: TOMMY HOLL kunder tittar ner till Leif ibland för att sitta ner och prata en liten stund med den sociale cykelrepar­atören.
 ??  ?? VERKTYG. Utan skiftnycke­l står man sig slätt när cyklarna ska repareras.
VERKTYG. Utan skiftnycke­l står man sig slätt när cyklarna ska repareras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden