Göteborgs-Posten

Tv med gäster som ljuger

-

TV Anna Mannheimer är programled­are för en ny programser­ie i SVT1 där kändisar tävlar i att avslöja varandras lögner. Själv tycker hon att hon ljuger utmärkt.

Kända gäster i två lag ledda av Fredrik Lindström och Johan Glans avslöjar mindre kända karaktärsd­rag och händelser i sina liv på lördagskvä­llarna i SVT. Motståndar­laget ska sedan försöka genomskåda vad som är lögn. Anna Mannheimer tyckte det lät som ett program för henne. Vad fick dig att tacka ja?

– Jag tyckte det verkade vara ett traditione­llt SVT-program. Säker och gubbig tjock-tv-underhålln­ing. Där, tänkte jag, passar en tant som jag. Vad blir din roll i programmet?

– Jag gör inte några egna förberedda pratgrejor, jag är med i vad som händer och så är jag den som bestämmer och fördelar ordet. Det är lite ovant för mig att bara vara programled­are och inte göra programmet. Vem av gästerna tror du blir svårast att genomskåda?

– Det kan jag inte säga, men det är svårare än man tror. De är helt oförberedd­a på vilken lögn de ska säga och ska snabbt läsa sitt kort, finna sig och svara på frågor. De ljuger fruktansvä­rt bra. Finns det inget manus alls?

– Nej, det enda som finns från början några sanningar som de medverkand­e har gett till redaktione­n. Men de vet inte om det är en lögn eller en sanning på kortet. Hur var inspelning­en?

– Jätterolig. Det har varit en ynnest att få jobba ihop med de här killarna och alla gäster. Ibland är jag orolig för att vi skrattade för mycket. Vad var det svåraste?

– Det var det höga tempot, att hålla sig alert och ha energi. Vi spelade in nio program på fyrafem dagar. Är du bra på att se när någon ljuger?

– Jag trodde det innan jag gjorde det här programmet. Hur ser man att någon ljuger?

– Folk blir stressade, kommer med invecklade förklaring­ar och alldeles för många detaljer. När får man inte ljuga?

– Jag vet faktiskt inte om det finns något tillfälle. Det beror helt på varför man ljuger. Är du själv bra på att ljuga?

– Ja, utmärkt. Det vanligaste är lögner om att jag inte kan göra saker, inte kan komma, inte kan ta jobb. Jag ljuger för att krångla mig ur situatione­r. Jag vill inte såra folk, så i stället för att säga att jag inte vill, säger jag att jag inte kan.

 ?? Bild: SVT ?? LÖRDAGSLÖG­NER. Anna Mannheimer håller ordning bland lögnarna i SVT:s lördagsund­erhållning.
Bild: SVT LÖRDAGSLÖG­NER. Anna Mannheimer håller ordning bland lögnarna i SVT:s lördagsund­erhållning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden