Göteborgs-Posten

Zlatan ställs mot City Fakta: Ibrahimovi­c i Champions League

- Paris SG: Paris SG: Paris SG: TT

FOTBOLL:

CHAMPIONS LEAGUE Kvartsfina­l men inte längre. Så har Paris SG:s Champions League-äventyr sett ut de senaste tre säsongerna. Blir det annorlunda nu när Zlatan Ibrahimovi­c & Co ställs mot Manchester City?

Det finns bra lottning och det finns sämre lottning. Inför bollplocka­ndet från glasskålar­na i Nyon hade Wolfsburg eller Benfica varit gynnsamt kvartsfina­lmotstånd för Paris SG.

Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Atlético Madrid eller regerande mästarklub­ben Barcelona något sämre. DE ”MINDRE” KLUBBARNA försvann dock omgående, då Wolfsburg lottade mot Real Madrid och Benfica, med Victor Nilsson Lindelöf, mot Bayern München.

Det var först med näst sista bollen som den tidigare storspelar­en Gianluca Zambrotta plockade upp Paris SG – och då blev det klart att Zlatan Ibrahimovi­c & Co ställs mot Premier League-klubben Manchester City.

”I detta skede finns det bara bra klubbar och vi har en enorm respekt för Manchester City, men vi är redo för dessa två matcher”, PSGordföra­nden Nasser al-Khelaifi i ett pressmedde­lande. FÖR PARIS SG har hoppet om framgång i Champions League grusats i kvartsfina­l de tre senaste säsongerna; 2012–2013 blev klubben utslaget mot Barcelona, 2013–2014 Zlatan Ibrahimovi­cs facit i Champions League:

2001–2002, Ajax: Ut i tredje kvalomgång­en mot Celtic.

2002–2003, Ajax: Ut i kvartsfina­l mot Milan.

2003–2004, Ajax: Ut i gruppspele­t.

2004–2005, Juventus: Ut i kvartsfina­l mot Liverpool.

2005–2006, Juventus: Ut i kvartsfina­l mot Arsenal.

2006–2007, Inter: Ut i åttondelsf­inal mot Valencia.

2007–2008, Inter: Ut i åttondelsf­inal mot Liverpool.

2008–2009, Inter: Ut i åttondelsf­inal mot Man United.

2009–2010, Barcelona: Ut i semifinal mot Inter.

2010–2011, Milan: Ut i åttondelsf­inal mot Tottenham.

2011–2012, Milan: Ut i kvartsfina­l mot Barcelona.

2012–2013, Ut i kvartsfina­l mot Barcelona.

2013–2014, Ut i kvartsfina­l mot Chelsea.

2014–2015, Ut i kvartsfina­l mot Barcelona. mot Chelsea och förra säsongen var Barcelona för starkt och vann med totalt 5–1.

”Jag har fullt förtroende för våra spelare. Jag är övertygad om att vårt lag inte kommer att slå av på takten efter kvalificer­ingen mot Chelsea.”

För Zlatan Ibrahimovi­c handlar det om att bryta kvartsfina­lförbannel­sen som har gäckat honom de fyra senaste säsongerna. Nu får den svenske landslagsk­aptenen en ny chans att nå semifinal, och för att ta steget krävs det två bra matcher mot Manchester City. LOTTNINGEN RESULTERAD­E OCKSÅ i ett helspanskt möte. Barcelona ställs mot Atletico Madrid som slog ut katalanern­a ur turneringe­n, just i kvartsfina­l, för två år sedan. Det tredje spanska laget, Real Madrid, ställs mot Wolfsburg och Bayern München möter Benfica med Victor Nilsson Lindelöf. ÄVEN I EUROPA League är det tre spanska lag kvar och även där blev det ett helspanskt möte, Athletic Bilbao mot Sevilla. Villarreal ställs mot Sparta Prag och Braga mot Shaktar Donets. Men det är ett tysk-engelskt möte som hamar i centrum, ”The Jürgen Klopp Derby.” Det är så det europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa beskriver kvartsfina­len mellan Dortmund och Liverpool i den turneringe­n.

Det är förståelig­t. Klopp tränade Dortmund 2008–2015 och valde sedan att fortsätta karriären med Premier League-klubben Liverpool. Nu återvänder han till staden med förhoppnin­g om att eliminera sin tidigare klubb från turneringe­n.

 ?? Bild: STEFAN WERMUTH ?? NÖJD. Zlatan Ibrahimovi­c ler efter att ha sparkat ut ett engelskt lag ur Champions League, Chelsea. Nu väntar ännu ett, Manchester City.
Bild: STEFAN WERMUTH NÖJD. Zlatan Ibrahimovi­c ler efter att ha sparkat ut ett engelskt lag ur Champions League, Chelsea. Nu väntar ännu ett, Manchester City.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden