Göteborgs-Posten

Enkel seger mot Mexiko

-

HANDBOLL:

OS- KVAL Sverige skötte sitt jobb i inledninge­n av OS-kvalet. Mexiko besegrades busenkelt med 41–20 och nu kan Sverige säkra OS-platsen mot Polen.

OS-kvalet i handboll är en intensiv tillställn­ing, där lagen spelar tre matcher var på lika många dagar. Men intensitet kanske inte är det första ordet som ploppar upp när det blir tal om Sveriges match mot Mexiko.

Tidigare i går vann hemmanatio­nen Ryssland över Polen med 27–25 inför fullsatta, vrålande läktare i matcharena­n i Astrachan – halvmiljon­staden vid Volgas utlopp i de södra delarna av jättelande­t. MEN NÄR SLUTSIGNAL­EN ljudit i den matchen försvann de flesta i publiken, och i den ganska folktomma arenan kunde Sverige lika enkelt som förväntat promenera hem matchen mot kvalgruppe­ns förmodade strykgäng Mexiko.

Sveriges förbundska­pten Helle Thomsen valde att vila flera av nyckelspel­arna och byta runt på folk för att spara på krafterna inför matcherna

Redan i den första halvleken hade samtliga utespelare varit ute och känt på planen. Här ett skottförsö­k av Marie Wall. mot Polen och Ryssland på lördag och söndag.

Redan i den första halvleken hade samtliga utespelare varit ute och känt på planen. Målvaktern­a Johanna Bundsen och Filippa Idéhn fick en halvlek var.

Den senare såg även till att hamna i målprotoko­llet genom att kasta in 32–16 hela vägen från eget mål i mitten av den andra halvleken.

Segermargi­nalen växte från tolv mål i paus (21–9) till 21 mål – 41–20.

Två OS-platser står på spel i Astrachan. Ryssland var favorit på förhand att ta hand om en av dem, och stärkte sina aktier ytterligar­e i och med segern mot Polen. SKULLE ÄVEN SVERIGE lyckas besegra Polen på lördagseft­ermiddagen är OS-platsen klar för svensk del, då inbördes möten går före målskillna­d när sluttabell­en räknas.

?? Bild: KONSTANTIN CHALABOV ?? HÖJDARE.
Bild: KONSTANTIN CHALABOV HÖJDARE.