Göteborgs-Posten

Kareby längtar efter en favorit i repris

- FREDRIK JANLIND

BANDY:

SM- FINAL Förra året blev det SMguld – blir det en favorit i repris för Kareby i bandyfinal­en?

AIK besegrades i finalen under fjolåret med 3–1 i Stockholm inför 1 429 åskådare. De två lagen möts även i årets final där AIK självklart vill ha revansch – något som Kareby inte ska tillåta.

– Det kommer att bli en väldigt jämn final, så har det varit när vi mött varandra i serien. AIK har blivit betydligt bättre i år, de spelar mer bandy. Men vi ska försöka försvara vårt guld och det tror jag att vi kommer att göra, säger Charlotte Selbekk.

Den norska talangen och hennes lagkamrate­r tränade sista gången inför finalen på Tele2 Arena i Stockholm under fredagen. Ett bra men lite nervöst pass. – JAG VAR väldigt nervös innan, tänkte igenom flera situatione­r och vad man skulle göra i olika lägen. Blev lite nervös när jag tänkte på hur jag inte ska göra. Men bara att gå in på Tele2 var mäktigt. Vi är ju vana vid lilla Skarpe Nord och att kliva in här ...

– Det var mäktigt! Vad fick du för drömbild i huvudet?

– Självklart att göra mål! Det hade varit roligt och lite av en dröm att göra mål i en final. Samtidigt, gör jag mål men vi inte vinner så ... då är det bättre att vi vinner. Förhoppnin­gsvis kan jag göra mål och vi vinner, säger Selbekk och skrattar. Hur är känslan i laget?

– Väldigt bra skulle jag säga, vi är väldigt laddade och vet att vi är i bra form. Gör vi det vi ska så ska det här gå vägen. Det kommer att bli en väldigt rolig final mellan de två bästa lagen, jag tror det kommer bjudas på underhålln­ing.

SPORT I DAG

 ?? Arkivbild: ANDREAS L ERIKSSON ?? DRÖMBILDEN. Karebys Rut-Lina Berner och Charlotte Selbekk jublar med pokalen efter SM-finalen förra året. Det är så de vill att det ska se ut i dag också.
Arkivbild: ANDREAS L ERIKSSON DRÖMBILDEN. Karebys Rut-Lina Berner och Charlotte Selbekk jublar med pokalen efter SM-finalen förra året. Det är så de vill att det ska se ut i dag också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden