Göteborgs-Posten

I SISTA STUND

-

Papagayo E är världsmäst­are men han ska garderas då det är årsdebut och bakspår över 1640 meter.

Givna motbud? Ja, Allaballak­aitoz och Highspeed Call – två läckra rensare i en skön jackpotomg­ång. Jag läste mig till att Papagayo E varit tvåa i alla sina tre årsdebuter men att 6-åringen nu tränat ruggigt starkt och att tränaren Jan Kristian Waaler andas optimism – ja, han är inne på seger och att Papaygayo E springer fortare än 1.11,5 på distansen om det krävs.

Ändå tror jag mycket på Allaballak­aitoz. Han vann V75 i fjol i ledningen på 1.10,5 över medeldista­ns, så tillräckli­gt med fart i benen har han. Peter Unterstein­er ska upp i jänkarvagn­en, det blir barfotabal­ans och helstängt huvudlag.

Och, det blir första gången Peter kör hästen över 1640 meter. Ja, jag räknar med full fart hela vägen.

Highspeed Call då? Han var nära On Track Piraten som V75-tvåa på Romme. Nu kan det bli en ny perfekt resa. Vilken rysare! Två vassa singelstre­ck Tysk/finskt/svenska ekipaget Fridericus med Veijo Heiskanen och dansk/ norska ekipaget Good’s Of Norway med Flemming Jensen blir mina singelstre­ck i en riktigt spännande V75-dag på Momarken.

Jag körde där för ett år sedan och vann V75-lopp. Upploppet är tärande långt om man sitter i ledningen, som jag gjorde, dessutom är kurvorna snäva. Bilstart är perfekt, då det norska voltstarts­systemet är olikt vårt. En i rygg, en från spets Fridericus, tror jag, är bäst med en ryggresa även om han är snabb ut. Jag tyckte att han blev lite het i ledningen som tvåa, så nu kan Veijo vänta med attacken.

Good’s of Norway har spetsläge och jag blev mycket imponerad av hästen vid segern. Ja, här har Flemming en riktig kanon.

Kanon är det också att travets ledning lyssnat på oss och åter har minst 25.000 kronor i förstapris när det är lunchtrav.

I övrigt; perfekt om det blir så att startbilen saktar ner och inte sticker ifrån när det blir omstart – fast då gäller det att vi har en startbil med riktiga vingar, inte som den i Halmstad ...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden