Göteborgs-Posten

Zlatan får möta City

Zlatan Ibrahimovi­c PSG får möta engelska Manchester C i CL-kvartsfina­ler.

- INNEBANDY: SM- SLUTSPEL, HERR

De vann serien och fick välja motstånd. Ändå är Pixbos herrar nu bara en match från att åka ur SM-slutspelet. – Vi är för veka i både skalle och kropp, säger veteranen Daniel Calebsson.

Pixbos herrar har inte vunnit SM-guld sedan Niklas Jihde spelade i laget 2003. Jihde syns numera i SVT-programmet Mästarnas mästare, men skulle kanske behövas i Härryda-laget. FÖR TROTS ATT man vann serien – och fick välja motståndar­e först – så har man nu underläge med 1–3 i matcher mot Linköping. En förlust till och säsongen är över för en av guldfavori­terna.

Gårdagens match var jämn i första perioden, som slutade 2–2. Sedan gjorde Linköping ett litet ryck till 4–2, och i den tredje perioden gick hemmalaget ifrån till hela 7–3. DÅ TYCKTES PIXBO vakna till liv, tog igen till 7–5 – innan rullgardin­en drogs ned fullständi­gt genom ytterligar­e två Linköping-mål. En stor missräknin­g för Per Tjusbergs lag som nu har kniven på strupen i kommande match(er).

– Ja, de tror väl att de är i mål. Nu måste vi ta lite egenansvar och göra det vi ska. Vi är för veka i både skalle och kropp i dag, säger Daniel Calebsson.

Han har gjort 17 säsonger på högsta nivå, vunnit VM-guld och spelat med Pixbo sedan 2010. Det enda som fattas är SM-guldet. Kan ni vända på det här?

– Ja, absolut. Vi har satt oss i ett väldigt svårt läge, men alla måste tro på att det går. Vad är det som gör att Linköping är så svåra att hantera för er?

– De är storväxta och tajta i försvaret. Vi slarvar en del och åker på kontringar. Vi måste försöka få ner bollen bakom deras backar och utnyttja deras svagheter bättre.

Inför slutspelet konstatera­de tränare Per Tjusberg att det var dags att plocka fram krigarment­aliteten och satsa mer på ”brunkarinn­ebandy” än på skönspel för att nå den efterlängt­ade framgången. Ändå släppte laget alltså in nio mål på hemmaplan mot Uppsala i går.

– Ja, det blev i och för sig ett par i tom kasse på slutet, men visst, vi släpper in för mycket mål. Det finns att jobba på både i offensiven och defensiven. Vad sa ni till varandra efter matchen?

– Vi har väl inte sagt så mycket än. Vi får deppa lite nu och komma igen på söndag. Vi har fortfarand­e chansen, säger Daniel Calebsson. PIXBO FÖRDELADE MÅLSKYTTET över fem olika spelare i går: Oskar Henriksson, Emil Julkunen, Patrik Malmström, Linus Henriksson och Daniel Calebsson gjorde alla varsitt.

Pixbos herrar spelar sin kommande ödesmatch hemma i Lisebergsh­allen i morgon. Bäst av sju matcher gäller.

”Nu måste vi ta lite egenansvar och göra det vi ska. Vi är för veka i både skalle och kropp i dag.”

DANIEL CALEBSSON

 ??  ??
 ?? Bild: PER WIKLUND ?? RÄCKTE INTE TILL. För tredje gången på fyra matcher blev det förlust för Jens Milessons Pixbo. Därmed är seriesegra­rna nära att åka ur redan i kvartsfina­l.
Bild: PER WIKLUND RÄCKTE INTE TILL. För tredje gången på fyra matcher blev det förlust för Jens Milessons Pixbo. Därmed är seriesegra­rna nära att åka ur redan i kvartsfina­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden