Göteborgs-Posten

Lennartsso­n i samtal med supportrar­na

- FOTBOLL: ALLSVENSKA­N FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Det var irriterat efter förlusten bland fansen. Jörgen Lennartsso­n fick hålla ett krissamtal. – De var frustrerad­e och missnöjda, säger IFK-tränaren. Östersundb­lek kvar Det att längevar Jörgenen för efter blek IFK Lennartsso­nmatchen,insats Göteborg.borta stod motSå framme IFK-fansen hos och de samtalade.tillresta Något som Mikael Stahre fick göra ett par gånger under sin tid som IFK-tränare. Irritation­en hos fansen var något som Jörgen Lennartsso­n förstod.

– Det är klart att när vi har så många personer som tar sig från Göteborg till Östersund för att titta på oss, och vi inte gör en bättre prestation – så måste vi visa den sympatin för dem. EXAKT VAD SOM sades mellan fansen och Lennartsso­n ville huvudperso­nen själv inte gå in på.

– De är frustrerad­e och missnöjda med prestation­en. Det är vi också. Vi mötte ett lag som var bättre än oss i dag. De hade ett bättre passningss­pel, var kvickare och rörligare. Det är bara att gratulera Östersund.

Ilskan och frustratio­nen från fansen var något som även spelarna kände av.

– Ja absolut, Jörgen är kanon med fansen. Känslan var att han ville ha en dialog och att det var lugnt. Vi var några spelare därnere och fansen var besvikna som oss. Det var en bra dialog mellan oss. Många uppmuntran­de ord fick vi spelare. Vi spelare kan bara tacka alla fans som åkt långt för att stötta, det betyder extremt mycket för oss. Vi hade såklart velat ge fansen tre poäng ... men tyvärr, säger John Alvbåge. EFTER MATCHEN VAR det tung stämning på hemresan för IFK Göteborg efter lagets tredje förlust under säsongen.

– Ska man gå rakt på sak så är det deras två mål som avgör. Innan det hade vi 0-0, ett resultat om kan vara okej om saker och ting inte riktigt funkar som det var i dag. Jag är enormt besviken och som vanligt självkriti­sk då det är jag som står allra längst bak. SEGERN FÖR ÖSTERSUND gör att nykomlinge­n nu har lika många poäng – 14 – som IFK Göteborg. Upp till serieledan­de IFK Norrköping är det redan sju poäng.

– Enda ljuset i mörkret just nu, att det är match redan på torsdag mot Norrköping. Vi ska vara besvikna nu men redan på måndag ska vi ha slickat såren och börjat blicka framåt. Vi ska försöka studsa tillbaka på bästa sätt, det vill säga genom att vinna redan på torsdag, säger Alvbåge.

”Det är klart att när vi har så många personer som tar sig från Göteborg till Östersund för att titta på oss – och vi inte gör en bättre prestation – så måste vi visa den sympatin för dem.” JÖRGEN LENNARTSSO­N Tränare i IFK Göteborg om samtalet med supportrar­na.

 ?? Bild: TOBIAS NYKÄNEN ?? SAMTALADE MED SUPPORTRAR­NA. IFK-tränaren Jörgen Lennartsso­n pratade med de tillresta Blåvittfan­sen efter 0–2-förlusten uppe i Östersund.
Bild: TOBIAS NYKÄNEN SAMTALADE MED SUPPORTRAR­NA. IFK-tränaren Jörgen Lennartsso­n pratade med de tillresta Blåvittfan­sen efter 0–2-förlusten uppe i Östersund.
 ??  ??
 ??  ?? LENNARTSSO­N.
LENNARTSSO­N.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden