Göteborgs-Posten

Linda Engström-Condon

- REBECCA HEDIN

Ålder: Familj: Bor: Yrke: Studerar: en Masters i Business Administra­tion, vilket kan summeras som hur man leder företag.

– Jag pendlar nu under tiden jag studerar och är hemma var tredje var fjärde vecka ungefär. Resan tar elva timmar så det är lite slitigt just nu att få ihop allt, men det är roligt också och jag känner att så länge jag lever och är frisk så vill jag maxa allt så mycket jag bara kan.

– Det är skönt att komma hem till Göteborg, att behålla förhålland­et med familj och vänner. Vi har börjat titta på att flytta hem så småningom, jag har fått feedback

”På min arbetsplat­s jobbar det människor från hundra olika länder”

från framtida arbetsgiva­re att jag behöver mer svensk förankring på mitt CV. Jag hoppas att min internatio­nella erfarenhet kombinerat med utbildning från Handels ger mig en chans att fortsätta utveckla min karriär i Göteborg i framtiden. I STUDIERNA BLIR det också en hel del resande till exempelvis Indien och Kina. Linda beskriver Dubai som en kulturell smältdeg, med tre miljoner människor och över 150 nationalit­eter som är represente­rade.

– På min arbetsplat­s jobbar det människor från hundra olika länder, samtliga är där som arbetskraf­t och vi ser våra kulturella olikheter som en styrka. Skillnader­na blir en fördel. Det är olagligt att engagera sig politiskt och det finns inga flyktingar, bara inhyrd arbetskraf­t, Dubai är inte heller en demokrati, med det sagt så menar jag ändå att man kan komma långt om man respektera­r varandras olikheter och använder sig av det istället för att se olika bakgrunder som ett hinder. LINDA SER MED stolthet tillbaka på hur hon har hamnat där hon är i dag och att hon har gjort det på egen hand. Hur hårt hon har jobbat för att ta sig till toppjobbet i Dubai.

– Jag längtar hem lite nu och när jag tittar på Sverige kan jag ibland tänka att folk borde uppskatta vårt land lite mer. Att vi borde vara så tacksamma över hur bra vi har det, vilken bra grund vi har att stå på, det är typ en procent av jordens befolkning som har så fina förutsättn­ingar med skola, sjukvård och annat. Det är något helt unikt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden