Göteborgs-Posten

UTAN SLUT Fakta: Kent Lindfors

- ULLA SUNDSTRÖM

Född: I Göteborg 1938, uppväxt i Majorna och Masthugget

Utbildning: Konsthögsk­olan i Stockholm 1960–1965

Debuterade: 1976 på Galerie Burén i Stockholm.

Aktuell: Med en retrospekt­iv utställnin­g i Etagerna på Göteborgsk­onstmuseum t o m 25 september.

Har också: gett ut böcker senast Styckegods (2010)

Finns represente­rad: på bland annat Moderna museet och Nationalmu­seum i Stockholm, Göteborgs konstmuseu­m och British Museum, London.

Målar: i tempera men använder sig också av blandtekni­k med pastell, kol, färgpennor. ägo så den kan han inte fortsätta på, men många av dem som ingår i utställnin­gen kommer han att ta ned och fortsätta arbeta med när utställnin­gen är slut.

I början målade han i olja, men tempera passade honom bättre

– Olja är som att halka runt i koskit, temperan torkar snabbare och man kan snabbt lägga på nästa lager, behöver inte vänta så länge. HANS MOTIVVÄRLD RÖR sig runt hamnen och älven och det historiska Spanien. Brunnen på torget i Guadalupe är ett motiv han återvänder till, en del av de målningarn­a har han av och till jobbat med i 16 år, men på senare år har han ägnat sig mycket åt älven och dess vatten. Och nu funderar han på att ”tänka större”.

– Jag älskar vatten även om det är svårt att måla, men jag älskar skrotbitar­na också, för att de gör motstånd.

 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? Lindfors och satte samman några av sina anteckning­ar i en rundel. ”Jag har travar av dessa, det är makulatur. Det
Bild: JONAS LINDSTEDT Lindfors och satte samman några av sina anteckning­ar i en rundel. ”Jag har travar av dessa, det är makulatur. Det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden