Göteborgs-Posten

Engvall bröt torkan: ”Till slut går den in”

- JOEL TIVEMO

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Efter tre mållösa matcher – och en offentlig tillrättav­isning av tränaren Jörgen Lennartsso­n – var Gustav Engvall tillbaka i målprotoko­llet mot Helsingbor­g. – Det gäller att skjuta, till slut går den in, säger han.

Gustav Engvall har inte varit sitt bästa jag de senaste veckorna. Målchanser har missats och frustratio­n har yttrats.

Men på Olympia visade han varför Stoke såg honom som en potentiell Premier League-spelare. En snabb vändning och ett hårt skott högt intill stolpen och hans andra mål för säsongen var ett faktum.

– Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när det är en så tajt match och vi verkligen behöver tre poäng, säger han. REDAN I DEN första halvleken fanns det lägen för talangen att hitta nätmaskorn­a. Då var dock antingen för tama avslut eller täckande ben hinder på vägen fram till målfirande.

– Jag fick bättre yta nu i andra halvlek och fick sätta dit den. Vi brukar vara bra på att stänga matcher och därför var det skönt att göra 2–0, säger han.

När resten av IFK:s trupp nu har nio dagars ledigt sluter Gustav Engvall upp med U21-landslaget. En bra prestation där och han kan räkna med en plats i OS-truppen.

– Just nu tänker jag ingenting på OS. Vi har U21 nu och då tänker jag på det. Det är en viktig samling inför OS och vi

har ett väldigt bra lag. IFK GÖTEBORG HAR ännu inte tagit något officiellt beslut om klubben kommer låta Engvall – och någon annan spelare om det skulle bli aktuellt – åka till Brasilien och OS. Men 2–0-skytten mot Helsingbor­g verkar sitta lugn i båten. – Man ska bli uttagen innan man ska börja oroa sig, säger han. FOTBOLL: ALLSVENSKA­N

”Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när det är en så tajt match och vi verkligen behöver tre poäng.”

Bör ha ont i nacken efter att nästan på egen hand ha nickat bort Helsingbor­gs anstormnin­g i slutet. Stabil matchen igenom. Magnifik framspelni­ng till 1–0 och ständigt delaktig i Blåvitts offensiv. Tillbaka på riktigt. Fortsätter göra poäng, nu med huvudet. Löpte mycket. Fram till han klev av en stoppkloss för Helsingbor­gs anfallsspe­l. Mål igen och hårt arbete. Borde dock ha gjort åtminstone ett till. Johan Alvbåge – Emil Salomonsso­n, Hjörtur Hermansson (Mauricio Albornoz 84), Thomas Rogne, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Søren Rieks (Tom Pettersson 82) – Gustav Engvall (Patrik Karlsson Lagemyr 81), Mikael Boman.

 ??  ?? GUSTAV ENGVALL
GUSTAV ENGVALL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden