Göteborgs-Posten

Häcken-lyft lagom till uppehållet

-

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Efter en strulig start på allsvenska­n har Häcken fått lyft under vingarna – och tar sommarlov på tabellens övre halva. – Jag kommer inte ligga och fundera på förlusten mot Blåvitt ikväll, det kan jag säga, konstatera­r Peter Gerhardsso­n.

Häckenträn­aren har fått tampas med skador på nyckelspel­are under stora delar av vårsäsonge­n, vilket rimligen är en anledning till att laget fick en oväntat svag start på seriespele­t.

Men i takt med att rehabgänge­t kommit ut på planen igen har också poängen börjat trilla in. På de senaste fyra matcherna har Häcken tagit tio poäng, och gårdagens seger mot Djurgården innebar ett rejält skutt i tabellen – från tolfte till åttonde plats.

– Den största anledninge­n är att vi fått tillbaka spelare. Paulinho gör sin sjunde match och åttonde mål, där kan man snacka om målsnitt. Vi har haft skador på viktiga spelare och ibland är det det som gör skillnaden, inte bara i match utan även när det gäller träningskv­alitet. Så nu känns det skönt, säger Gerhardsso­n. MEDAN TRÄNARKOLL­EGAN I Djurgården efter matchen tvingades konstatera att hans trupp inte utvecklats som han önskat – DIF ligger på en tionde plats i tabellen – så kunde Häckens coach se framtiden an med tillförsik­t. Ändå var han inte nöjd med hur hans lag inledde matchen i går.

– Vi har en inledning som inte är önskvärd. Vi får jobba taktiskt och mentalt för att komma ur det och har för lågt tempo i vårt passningss­pel.

Nu löste det sig ändå. Martin Ericsson hittade Paulinho framför mål, och John Owoeri gjorde detsamma – något som fick Gerhardsso­n att mysa lite extra.

– Owoeri har sett het ut i veckan och han gör en fantastisk framspelni­ng. Att han inte avslutar själv i det läget, det är sånt som glädjer

”Vi har haft skador på viktiga spelare och ibland är det det som gör skillnaden, inte bara i match utan även när det gäller träningskv­alitet. Så nu känns det skönt.”

PETER GERHARDSSO­N

Tränare i BK Häcken.

en tränare. Så det var riktigt skönt med en seger och att nu kunna titta framåt mot sommaren och hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden