Göteborgs-Posten

BK HÄCKEN DJURGÅRDEN­S IF

- ERIC HILMERSSON

Men du är inte i form alltså?

– Nej nej. Min form är inte hundra, den är kanske 50 procent. Jag vet vad jag kan, säger han och ler. OCH DET VAR många som log på Bravida arena i går. En fartfylld, underhålla­nde och chansrik match avgjordes när John Owoeri satte 3–1 en med en halvtimme kvar att spela. Nigerianen klev in i banan och avslutade distinkt intill stolpen – och var aktiv matchen igenom. Paulinho var nöjd med anfallaren­s insats.

– Jag tror det var hans bästa match hittills. Vi har försökt säga positiva saker till honom på träningen, att han är stark och att han ska springa. Och i dag gjorde han så, konstatera­r brassen. OCH DET VAR många som gjorde fina insatser mot Djurgården. Ändå handlade det mesta, än en gång om just Paulinho. Som sedan han kom tillbaka till Häcken förra sommaren har gjort otroliga 28 mål på 27 matcher.

– Jag är förvånad för jag har en position där man oftast gör mer assist än mål. Jag måste ju hjälpa försvararn­a också. Men när jag får chansen så sätter jag bollen i mål. NU VÄNTAR ETT EM-uppehåll, med bland annat två veckors individuel­l träning. Paulinho har inga planer på att lämna Hisingen under den perioden.

– Jag stannar här och tränar. Jag måste bli hundra procent frisk i PAULINHO mitt knä och efter uppehållet vill jag spela varje match. Det var en stor match i dag, vi spelade bra tekniskt och kämpade bra också. Vi behövde det här för att klättra i tabellen, säger Paulinho. Mål: Varningar, Häcken: Djurgården: Domare: Publik: Gör nästan alltid något bra med bollen. Lysande passning innan 2-1-målet. WESTMAN TVINGADES MÖBLERA om i laget efter skadan. In kom Liam Davies som tog plats på mitten. Danny Ervik tog hand om högerbacks­platsen och Johan Ramhorn tog klivet in i plan och bildade mittbacksp­ar med Carl Nyström.

– Det blev lite stökigt där, men det är inga ovana positioner för någon av spelarna. Johan Ramhorn är ju mittback egentligen, säger Benjamin Westman.

– Det kändes bra. Det var ett bra samarbete med Calle (Nyström) och de övriga i backlinjen, säger Ramhorn själv.

Ramhorn, som inlånad från Kalmar FF under 2016, stod för en stabil i mittförsva­ret.

– Han är en väldigt stor talang och mogen för sin ålder. Han är väldigt klok i sitt sätt att värdera situatione­r. Det visade han inte minst i dag, berömmer Benjamin Westman.

Första halvlek bjöd annars inte på något större skönspel på den erkänt svårspelad­e Vångavalle­n. Lagen utbytte

”Jag är riktigt förvånad, för jag tränar ju inte, jag kommer bara till matcherna och gör massa mål.”

BLEV MITTBACK.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? fyra senaste matcher gjort sju mål. I går satte han två i nät mot Djurgården. (2–1)
1–0 Paulinho (12), 1–1 Mathias Ranégie (16), 2–1 Paulinho (45), 3–1 John Owoeri (57). Mohammed Abubakari, Jasmin Sudic. Omar Colley, Elliot Käck. Kaspar Sjöberg,...
Bild: CARL SANDIN fyra senaste matcher gjort sju mål. I går satte han två i nät mot Djurgården. (2–1) 1–0 Paulinho (12), 1–1 Mathias Ranégie (16), 2–1 Paulinho (45), 3–1 John Owoeri (57). Mohammed Abubakari, Jasmin Sudic. Omar Colley, Elliot Käck. Kaspar Sjöberg,...
 ?? Bild: CARL SANDIN ?? Johan Ramhorn fick flytta inåt i planen efter skadan på lagkaptene­n Steven Old. ”Det kändes bra”, säger Ramhorn om nya positionen.
Bild: CARL SANDIN Johan Ramhorn fick flytta inåt i planen efter skadan på lagkaptene­n Steven Old. ”Det kändes bra”, säger Ramhorn om nya positionen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden