Göteborgs-Posten

Anfallet Contes stora huvudbry

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

FOTBOLL: ITALIEN INFÖR EM Italien bodde på den skotska planhalvan. Trots det blev det bara 1–0. Anfallsspe­let är något som oroar Antonio Conte.

Antonio Conte har likt många förbundska­ptener bara tagit ut en bruttotrup­p till sommarens EMslutspel i Frankrike. Contes bruttotrup­p på 30 spelare ska bantas ner till 23 under måndagen, enligt italienska medier.

Det spekulerad­es länge i att veteranen Andrea Pirlo skulle få chansen när Marco Verratti och Claudio Marchisio skadade sig. Men Conte petade sin gamle lagkompis från Juventus.

– MLS har förstört mina chanser till EM-spel. Jag visste när jag beslutade mig för att flytta till USA att riskerna fanns, sa Pirlo till Gazetta dello Sport efter att bruttotrup­pen tagits ut.

FÖR DENNA UPPLAGA av det italienska landslaget handlar mycket om försvarssp­elet. Med trio Barzagli, Bonucci och Chiellini kan Italien stå emot vilket motstånd som helst. Offensivt är det lite tunnare. I Frankrike blir det dessutom avsked för världens kanske bäste målvakt genom alla tider – Gianluigi Buffon.

– Utan tvekan är detta landslagsa­vskedet. Allting har en början, allt har ett slut, säger han till italienska medier.

Mot Skottland hade den gamle en av sina mer lugnare landskampe­r. Skottarna var otroligt bleka i den första halvleken. Italien, ofta genom De Rossi dominerade bollinneha­vet och hade chanser att göra mål flera gånger om. FÖRSTA CHANSEN FICK Emanuele Giaccherin­i efter en målvaktsre­tur från David Marshall men Giaccherin­i missade. Efter ett inspel av Candreva dök Giaccherin­i upp på nytt. Denna gång helt fri, någon meter från mål men han lyckades bomba bollen över. När samme Giacchieri­ni fick chansen efter en magisk frispelnin­g av Daniele De Rossi ... ja, ni har nog redan fattat. Det blev bom och miss igen.

Contes landslag har otroligt svårt att göra mål. Detta då laget saknar en naturlig målskytt. En Zlatan Ibrahimovi­c.

– Sverige är ett starkt lag. Sen har ni ju Ibrahimovi­c, sa Conte nyligen. MÅLET SKULLE KOMMA för ”Gli Azzuri”. Först hade Giorgio Chiellini en halvchans efter lite kalabalik i straffområ­det innan Graziano Pellè slog till med ett klassmål. Southampto­n-anfallaren som har haft en fin säsong med elva mål på 30 matcher, 23 från start i Premier League.

Skottland bjöd inte upp till någon vidare dans. För Italien lär det bli betydligt tuffare mot främst Irland som liknar det skotska landslaget en hel del. För Italien kanske Fabio Capellos tips är något att ta fasta på.

– Jag vill ställa upp med en 9-0-1 formation. En anfallare och sen arbetar alla hårt för varandra.

För Italien väntar nu Finland 6 juni i det sista genrepet inför EMpremiäre­n för italienarn­a mot Belgien.

Skottland bjöd inte upp till någon vidare dans. För Italien lär det bli betydligt tuffare mot främst Irland som liknar det skotska landslaget en hel del.

 ?? Bild: RENE ROSSIGNARD ?? DÅLIG SKÄRPA. Italien saknar en naturlig målskytt, och trots att man dominerade matchen mot Skottland blev det bara ett mål – Graziano Pellè (i mitten) slog till med ett klassavslu­t och fixade segern till ”Gli Azzuri”.
Bild: RENE ROSSIGNARD DÅLIG SKÄRPA. Italien saknar en naturlig målskytt, och trots att man dominerade matchen mot Skottland blev det bara ett mål – Graziano Pellè (i mitten) slog till med ett klassavslu­t och fixade segern till ”Gli Azzuri”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden