Göteborgs-Posten

Ibrahimovi­c bänkas inför Malmöpubli­ken

- Zlatan Ibrahimovi­c Sebastian Larsson Ukraina Jan Oblak EMMA LUKINS

Slovenien var nära att kvala in till EM men föll mot i playoff. Lär vila stjärnmålv­akten som förlorade Champions Leaguefina­len med sitt Atlético Madrid i lördags. Sverige har bara mött Slovenien en gång tidigare och vann då med 1–0, i Göteborg 2008. Landslaget fortsätter sin EM-laddning i Båstad innan det återvänder till Stockholm för matchen mot Wales på Friends arena 5 juni. STÅR ÖVER. FOTBOLL: SVERIGE–SLOVENIEN och hela Sverige vet att EM är viktigast. Sen tycker han, liksom laget, liksom Malmö att det hade varit häftigt om han hade spelat. Men vi har ett mål som är viktigare än en träningsma­tch mot Slovenien. Det är EM som hägrar och det vet inte minst Zlatan, att det är då vi ska vara som bäst, säger Hamrén, som varken vill bekräfta eller dementera om uppgiftern­a om Zlatans sorti ur landslaget som Dagens Nyheter presentera­de häromdagen.

– Det har jag inte några kommentare­r till. Det vi pratar om är mellan oss.

– Han har inte tränat så mycket fotboll den sista tiden utan bara spelat matcherna. På en träning kan du bestämma belastning­en mer än på match. På match är det 100 procent och därför vill vi inte att han ska det 100 procent nu. I STÄLLET KOMMER Isaac Kiese Thelin, som i dagsläget inte ens ingår i EM-truppen, att starta bredvid John Guidetti på topp. Några andra anfallare finns inte tillgängli­ga. De allsvenska spelarna, FC Köpenhamn-gänget och Marcus Berg ansluter till landslaget först i Malmö men ingen av dem kommer vara aktuella för inhopp. ERIK HAMRÉN

Martin Olsson är ännu inte helt bra i ljumsken utan i stället kommer mittfältar­na Jimmy Durmaz och Sebastian Larsson att få turas om på vänsterbac­ksplatsen, där de kommer få en halvlek var. För att fylla ut den decimerade truppen väljer Hamrén att tillfällig­t kalla in Bolognas högerback Emil Krafth till Slovenien-matchen, men inte vänsterbac­ksalternat­ivet Oscar Wendt som många ville se i EM-truppen.

– Jag pratade med Oscar efter trupputtag­ningen, vi hade ett bra snack och han ville gärna vara med om han fick chansen. Jag tycker det är fel mot honom att ta in honom här för matchen och sedan ut igen. Det känns lite respektlös­t. I stället testar vi det här sättet.

”Som Slovenien spelar har faktiskt Irland också spelat de senaste två matcherna rent organisati­onsmässigt, ett 4–4–2 med diamant.”

DET VIKTIGASTE FÖR svensk del blir att försöka hålla ihop lagdelarna i defensiven och att försöka lära sig en del inför EM-premiären mot Irland.

– Som Slovenien spelar har faktiskt Irland också spelat de senaste två matcherna rent organisati­onsmässigt, ett 4–4–2 med diamant. Så det är lite som vi kan ta med oss, om Irland spelar så mot oss. Både vad man ska se upp med, men också vad vi har för möjlighete­r att kunna straffa motståndar­na, säger Hamrén.

 ?? Bild: LINNEA RHEBORG ?? Malmösonen Zlatan Ibrahimovi­c står över matchen mot Slovenien på Swedbank Stadion ikväll. ”En försiktigh­etsåtgärd”, menar Erik Hamrén.
Bild: LINNEA RHEBORG Malmösonen Zlatan Ibrahimovi­c står över matchen mot Slovenien på Swedbank Stadion ikväll. ”En försiktigh­etsåtgärd”, menar Erik Hamrén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden