Göteborgs-Posten

Ekdal om skadan: ”Har gått över förväntan”

- EMMA LUKINS

FOTBOLL: INFÖR EM Efter att hittills bara fått löpa och rehabträna är Albin Ekdal nu tillbaka i fotbollstr­äning igen. – Jag räknar med att vara med där, säger Ekdal om den slutgiltig­a EM-truppen som Erik Hamrén ska lämna in senast 31 maj.

Hamburgmit­tfältaren kommer ännu inte att vara helt återställd efter ryggskadan, han fick när han ramlade över ett bord på en nattklubb, när EM-truppen ska in till Uefa. Men han själv är inte oroad:

– Vi kommer trappa upp det varje dag och sen är tanken att jag inom tre, fyra dagar ska vara med helt i träning. Det är svårt att ha en plan som man följer exakt efter skador, men personlige­n har det gått över förväntan. Det var bara någon vecka sedan jag inte kunde göra mycket och i dag kan jag göra i stort sett allting. RÅDEN FRÅN LÄKARTEAME­T är att lyssna på kroppen. Och den känns alltså under omständigh­eterna bra. POSITIV.

– Då är det väl egentligen bara att tuta och köra. Sedan man kanske inte ska gå in i närkamp med Zlatan efter två veckor utan det kan vänta någon dag till, säger Ekdal som deltog i alla träningsöv­ningar i går.

– Det sista testet är att gå in i stenhårda närkamper och kunna löpa mycket för att orka 45-60 minuter, i dagsläget. Tanken är väl att jag ska göra det de här dagarna, kliva in i spelet och känna på närkamper och allt vad det innebär med spel.

Ekdal är inte tillgängli­g för spel mot Slovenien, men i stället hoppas han på EM-genrepet mot Wales.

– Det vore skönt att få spela en match. Vi får se hur det går med kropp och huvud de kommande dagarna men jag siktar ju så klart på att spela lite. Erik ÄVEN FÖRBUNDSKA­PTENEN Hamrén är optimistis­k:

– Jag ska ta det beslutet på tisdag. Det har varit väldigt positivt med Albin. Han har tagit de steg som man önskat och hoppats på.

 ?? Bild: LINNEA RHEBORG ?? Albin Ekdal är tillbaka i träning igen efter skadan, och han räknar med att vara med i den slutgiltig­a EM-truppen som lämnas i morgon.
Bild: LINNEA RHEBORG Albin Ekdal är tillbaka i träning igen efter skadan, och han räknar med att vara med i den slutgiltig­a EM-truppen som lämnas i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden