Göteborgs-Posten

Hoppade in och avgjorde

- JOEL TIVEMO

Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr byttes in för Blåvitt, och tackade för förtroende­t med att avgöra matchen.

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Ännu ett succéinhop­p. Men Patrik Karlsson Lagemyr vill inte stressa fram en plats i startelvan. – Det är inte så att jag sitter och skriker på Jörgen om en startplats, säger han.

Vi börjar känna igen mönstret. Med tio-femton minuter kvar av matchen annonserar assisteran­de domaren att IFK:s nummer 26 ska in i spel. Samma procedur upprepades mot Helsingbor­g och Patrik Karlsson Lagemyr, eller ”Paka” som han kallas, satte avgörande 3–1 på tilläggsti­d.

– Det var väldigt kul att göra mål och att vi vann. Så klart vill jag PATRIK KARLSSON LAGEMYR spela så mycket som möjligt men jag tar steg för steg så får vi se vad som händer i framtiden. Mycket handlar om att jag ska komma in i tempot. Det är inte så att jag sitter och skriker på Jörgen om en startplats, säger han. NÄR PATRIK KARLSSON Lagemyr bytte av Gustav Engvall med tio minuter kvar på Olympia fanns ett hav att springa på för talangen. Helsingbor­g anföll i våg efter våg MÅLSKYTT. och då öppnade sig inbjudande ytor för kontringar.

– Motståndar­na är ofta lite trötta då. Jag gillar det, säger han.

Trots sin succéartad­e vår, två mål och fina betyg i nästan samtliga allsvenska inhopp, är talangen lugn när det pratas om en plats i startelvan.

– Jag känner ingen stress över huvudtaget. Det viktigaste är att vi vinner sen är det ett plus om man får spela. Jag blir glad om jag får spela för jag älskar att spela fotboll. Men som sagt, jag känner ingen stress alls. Hade du förväntat dig att det skulle gå så här bra för dig?

– Nej, faktiskt inte. Jag har tränat hårt och haft roligt och att man får chansen bevisar att det har gått okej. Så det är väldigt kul. Vad tycker du att du behöver förbättra för att förtjäna en startplats?

– Det är så klart väldigt mycket. Det handlar om att orka i 90 minuter och bli bättre defensivt. Jag ska visa när jag får chansen att jag vill starta och spela så mycket som möjligt. Det är bara att fortsätta tugga på.

”Det var väldigt kul att göra mål och att vi vann. Så klart vill jag spela så mycket som möjligt men jag tar steg för steg så får vi se vad som händer i framtiden.”

KORT EFTER ATT Patrik Karlsson Lagemyr kliv in på planen klev Hjörtur Hermannsso­n av densamma. Islänninge­n tog sig mot höften och ersattes av Mauricio Albornoz. Men det stundande EM-slutspelet med Island ska inte vara i riskzonen.

– Det är ingen skada. Jag är bara väldigt stel, överallt i min kropp men framförall­t runt höften. Det här är inte rätt läge att ta några risker nu när jag är på väg till EM. Det var bättre att få in fräscha ben på planen, säger han. Är du orolig inför EM?

– Nej, inte alls. Jag har pratad med båda tränarna och allt är förberett.

 ??  ??
 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? Patrik Karlsson Lagemyr stod för ett nytt succéinhop­p i Blåvitttrö­jan när han punkterade matchen mot Helsingbor­g med sitt 3–1-mål.
Bild: PETTER ARVIDSON Patrik Karlsson Lagemyr stod för ett nytt succéinhop­p i Blåvitttrö­jan när han punkterade matchen mot Helsingbor­g med sitt 3–1-mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden