Göteborgs-Posten

Christina Tångne

-

Christina Tångne, Norrköping, har avlidit 65 år gammal. Hennes närmaste är maken Ingvar Hultmark, döttrarna Anna och Ellinor samt systern Anita med familjer.

Christina (Stina) Tångne föddes i Arboga och växte upp i Norrköping tillsamman­s med sin syster Anita. När familjen köpte ett torp utanför Norrköping väcktes hos Stina ett stort intresse för naturen, både den vilda och den odlade. Där lärde hon sig förädla naturens gåvor, något som alla hennes vänner fått prov på vid många middagar.

Efter studentexa­men utbildade hon sig till tandläkare vid Tandläkarh­ögskolan i Göteborg. Under studietide­n deltog hon helhjärtat i turneringa­r i fotboll och badminton samt filmkvälla­r och kaféverksa­mhet. Hon blev under den här tiden också en hängiven och duktig fotograf. EFTER ETT DECENNIUM vid Folktandvå­rden i Göteborg kom Stina under större delen av sitt yrkesliv att arbeta vid Folktandvå­rden i Norrköping. Stina intressera­de sig särskilt för tandvårdsr­ädda, barn såväl som vuxna, och för smärtlindr­ing i samband med tandvård. Hon var en engagerad, noggrann och omsorgsful­l tandläkare, uppskattad av både medarbetar­e och patienter. Stina gick i pension hösten 2014.

Stina och hennes familj hade stora gemensamma intressen. Inte minst var båtlivet en viktig del av fritiden; Stina såg till att båtarna var lika fina utvändigt som trivsamma inombords. Samvaron kring båten var för oss vänner varma, glada stunder. Kanske allra viktigast var skärgårdss­tället på Orrö i Stockholms skärgård. Stina var där en självklar medelpunkt i gemenskape­n med släkt och vänner.

För några år sedan drabbades Stina av en kronisk sjukdom, som trots behandling medförde att hennes hälsa successivt DEN UTMÄTTA TIDEN blev längre än någon vågat hoppas. Till det bidrog Stinas styrka och hennes beundransv­ärda sätt att möta sjukdomen och att fylla livet med innehåll ända in i det sista. Även om krafterna svek så fanns hon med: det blev gemensamma utflykter och färder med segelbåten där Stinas arrangeman­g gav oss andra både spännande och oväntade upplevelse­r som länge stannar i minnet. Stina har nu lämnat oss men hon finns kvar i våra tankar och i sommarvind­en ute på Orrö. För Stinas familj och vänner genom Eva Ohlsson Sax Kristina Söderlind Rutberg

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden