Göteborgs-Posten

Guardiola: Lycklig över att vara här

- FREDRIK JANLIND

Det har varit Zlatan, Zlatan och Zlatan i Manchester. Under söndagen var det dock Pep Guardiola och Manchester City som stod i fokus. – Jag är så lycklig över att vara här, sade Guardiola.

Pep Guardiola är ny tränare för Manchester City, ingen hemlighet direkt. Att han skulle ta över den engelska storklubbe­n har varit bekräftat i flera månader. Men under söndagseft­ermiddagen presentera­des han för sina nya fans i Manchester City.

Den nu 45-årige spanjoren har ett fint facit med mängder av titlar i både Barcelona och Bayern München. Nu står han dock inför sin tuffaste uppgift som tränare – att ta hem Premier League.

– Jag vill bevisa i England. Jag vill att supportrar­na ska vara stolta när City spelar. Jag är så lycklig över att vara här. Jag vill tacka City för denna fantastisk­a möjlighet, säger Guardiola. HAN HAR ÄN så länge endast värvat tre spelare, Ilkay Gundogan från Dortmund och Nolito från Celta Vigo, samt Aaron Mooy från Melbourne City FC, samarbetsk­lubb med City. Men fler spelare är på väg in och det är tydligt vad Guardiola vill ha.

– Jag gillar spelare som tänker lite på sig själva, men mer på Manchester City.

Under frågestund­en fick Guardiola frågan om han tänkte köpa Lionel Messi, som han tränade i PEP GUARDIOLA Barcelona till Manchester City.

– Jag är ledsen men Messi måste stanna i Barcelona tills hans karriär är slut, svarade Guardiola. SPELARNA I MANCHESTER City har nog inte fattat riktigt vad det är för karaktär som klivit in i omklädning­srummet. Något de snart lär bli varse om.

– Jag ska träffa mina spelare, prata med dem, kramas och sedan sparka dem i arslet, säger Guardiola. UPP TILL BEVIS.

”Jag vill tacka City för denna fantastisk­a möjlighet”

 ??  ?? Eric Cantona gjorde några bejublade år i Unitedtröj­an på 90-talet. Ramadel Falcao, som lånades från
Eric Cantona gjorde några bejublade år i Unitedtröj­an på 90-talet. Ramadel Falcao, som lånades från
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden