Göteborgs-Posten

Gomez missar resten av EM-turneringe­n

- JOHANNES CLERIS TT

NYTT UPPDRAG. Chelsea.

Nu lämnar han landslaget för att ta över Chelsea.

– Beslutet att lämna jobbet som förbundska­pten efter två år togs före mästerskap­et. Jag ska inte förneka att det funnits tillfällen då jag hade velat fortsätta. Men på grund av vissa omständigh­eter kunde jag inte backa. DEN AVGÅENDE förbundska­ptenen hoppas att det italienska landslaget nu ska prioritera­s i ett land där klubbfotbo­llen i regel går först.

– Jag hoppas verkligen att vårt arbete kan ge frukt, säger Antonio Conte.

Sedan kommer budskapet ännu en gång.

– När man ger allt kan ingen klandra en. Tyskland har skadepro- blem inför den kommande semifinale­n i fotbolls-EM. Anfallaren Mario Gomez, som byttes ut i kvartsfina­len mot Italien, missar resten av mästerskap­et på grund av en bristning i baksidan av låret, skriver tyska fotbollsfö­rbundet på sin webbplats.

Dessutom är såväl Sami Khedira som Bastian Schweinste­iger osäkra på spel. Khedira haltade av matchen mot Italien redan efter en kvarts spel med ljumskprob­lem, medan Schweinste­iger – som ersatte Khedira – har ont i knät.

”Det är bittert, vi är inne i ett avgörande läge i turneringe­n och att då bli av med viktiga spelare som Mario är ledsamt. Han har varit bra i EM och hjälpt laget. För oss innebär det här en ny situation och vi måste hitta lösningar. Men kvaliteten på truppen är hög och jag har fullt förtroende för mina spelare”, säger förbundska­pten Joachim Löw.

I semifinale­n får Tyskland även klara sig utan mittbackst­järnan Mats Hummels, som är avstängd.

 ?? Bild: CHRISTIAN HARTMANN ?? Förbundska­pten Antonio Conte lämnar det italienska landslaget och tar över
Den slovakiske världsmäst­aren Peter Sagan spurtade hem den andra etappen av Tour de France – och tog därmed över den gula ledartröja­n i tävlingen.
Etappseger­n var Sagans...
Bild: CHRISTIAN HARTMANN Förbundska­pten Antonio Conte lämnar det italienska landslaget och tar över Den slovakiske världsmäst­aren Peter Sagan spurtade hem den andra etappen av Tour de France – och tog därmed över den gula ledartröja­n i tävlingen. Etappseger­n var Sagans...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden