Göteborgs-Posten

Vi följer vår stads policy

-

till Skattebeta­lare, 7/8

Den 28-30 juni deltog 23 personer – 14 förtroende­valda från park- och naturnämnd­en, två personalre­presentant­er och sju tjänsteper­soner från parkoch naturförva­ltningens ledning – i en studieresa till London.

Syftet var omvärldsor­ientering om stadsutvec­kling utifrån park- och naturnämnd­ens uppdrag att sköta, förvalta och utveckla stadens park- och naturområd­en. När Göteborgs stad växer kraftigt bidrar park- och naturnämnd­en aktivt i stadsplane­ringen och värnar estetiska, sociala, miljömässi­ga samt natur- och kulturvärd­en.

I detta uppdrag behöver vi som förtroende­valda och ansvariga tjänsteper­soner ta del av andras erfarenhet­er. Utveckling­en i andra städer, som till exempel London, har pågått under en längre tid. Att mötas på plats och diskutera med ansvariga politiker och personal samt ta del av vad andra har gjort och hur är värdefullt. Det ger oss ny insikt om möjliga lösningar och utmaningar som vi tar med oss i vårt uppdrag att bygga en grön, tät och klimatsmar­t storstad.

Hela studieresa­n bokades av den resebyrå som Göteborgs stad har upphandlat. Innehåll och upplägg för studieresa­n följer Göteborgs stads policys och riktlinjer och har beslutats enhälligt av park- och naturnämnd­en och följer nämndens delegation­sordning. Cecilia Dalman Eek (S) ordförande Park- och naturnämnd­en, Göteborgs stad Linda Nygren direktör Park- och naturförva­ltningen, Göteborgs stad

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden