Göteborgs-Posten

Gothia cup-ledaren släppt ur häktet

- SANDRA DIVINYI

DOM Mannen dömdes till två månaders fängelse för sexuella ofredanden under Gothia cup. Nu har det blivit en vändning i målet. – Hovrätten beslutade att upphäva häktningsb­eslutet, säger mannens advokat Fredrik Engström. Detta innebär att den 36-årige ledaren är på fri fot.

”Beslutet innehåller inga restriktio­ner för honom att resa. Men hans inställnin­g är att han vill medverka vid förhandlin­gen i hovrätten”

I förra veckan dömdes den 36-årige Gothia cup-ledaren till fängelse i två månader för tre fall av sexuellt ofredande.

Mannen stod åtalad för att ha tafsat på tre unga tjejers bröst och rumpor – samt kysst två av dem. Detta ska ha hänt precis utanför Ullevi strax efter att invigninge­n till turneringe­n avslutats. NU HAR MANNEN HAR släppts på fri fot.

– Hovrätten beslutade att upphäva häktningsb­eslutet, säger mannens advokat Fredrik Engström. FREDRIK ENGSTRÖM Försvarsad­vokat GP 5 AUGUSTI.

Rättens beslut är kortfattat och det finns ingen utförlig motivering.

– Jag har uppfattnin­gen att de har gjort samma bedömning som jag, att straffvärd­et är betydligt lägre än vad tingsrätte­n har kommit fram till och att det därför inte finns skäl att hålla honom häktad fram till en ny rättegång, säger mannens advokat. FREDRIK ENGSTRÖM SÄGER att han inte vet om mannen fått tillbaka sitt pass. Finns det en risk att han flyr?

– Beslutet innehåller inga restriktio­ner för honom att resa. Men hans inställnin­g är att han vill medverka vid förhandlin­gen i hovrätten som förhoppnin­gsvis kommer att hållas i början av september så jag känner inte till om han har några planer på att lämna landet. Hur tog han emot beskedet?

– Han blev väldigt lättad. Han har suttit häktad sedan domen föll och när jag har träffat honom i häktet har han mått väldigt dåligt av det.

GP har sökt åklagaren och BROTTSPLAT­SEN. målsägarbi­trädet men de är på semester.

De var dock nöjda med domen när den föll.

– Det är ju enligt vad jag har yrkat på, sa åklagare Stefan Lind då.

 ?? Bild: ADAM IHSE ?? Det var efter Gothia cup-invigninge­n som lagledaren begick de ofredanden han dömdes för.
Bild: ADAM IHSE Det var efter Gothia cup-invigninge­n som lagledaren begick de ofredanden han dömdes för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden