Göteborgs-Posten

Etta på 17 kvadrat säljs till rekordpris

- IDA JOHANSSON 031-62 42 79 ida.johansson@gp.se

BOSTÄDER Över 117 000 kronor per kvadratmet­er. Det är utgångspri­set för en etta i Lorensberg just nu. – Jag tror vi kommer slå nytt Göteborgsr­ekord i högsta pris per kvadratmet­er, säger mäklaren Fredrik Thulin på HusmanHagb­erg.

Den arkitektri­tade ettan på Chalmersga­tan är 17 kvadratmet­er stor och har ett utgångspri­s på 1 990 000 kronor. Intresset för bostaden är väldigt stort, enligt Fredrik Thulin.

– Vi har hittills haft runt 19 000 träffar på den här annonsen på vår hemsida, normalt brukar det ligga runt 5 000 träffar. Det har också kommit fram folk på stan och kommentera­t och frågat om lägenheten – det är jättekul, säger han.

”Den kan vara intressant både för studenter, med möjlighet att köpa, och för äldre personer som har ett intresse för arkitektur och konst”

Utgångspri­set för lägenheten på Chalmersga­tan är 117 059 kronor per kvadratmet­er – mer än det dubbla jämfört med snittet på 55 000 kronor per kvadratmet­er i centrala Göteborg. Fredrik Thulin menar dock att en direkt jämförelse av kvadrat-meterprise­r mellan olika bostäder inte ger en rättvis bild.

– Kvadrat-meterprise­t är till exempel generellt högre för ettor och mindre tvåor. Den här lägenheten är 17 kvadratmet­er men arkitekter­na har ritat den för att den ska uppfattas som 27-30 kvadratmet­er stor. Den har också en stor balkong som inte räknas in i boarean samtidigt som avgiften är mycket låg. Det är ett unikt objekt, jag har inte sett något liknande i min karriär.

SÄLJAREN ÄR EN kvinna i 50-årsåldern som själv är mycket intressera­d av arkitektur – och Fredrik Thulin tror att köparen har ett likadant intresse.

– Jag tror den kan vara intressant både för studenter, med möjlighet att köpa, och för äldre personer som har ett intresse för arkitektur och konst, säger han.

Generellt tror Fredrik Thulin att bostadspri­serna fortsätter öka under hösten.

– Kring maj och juni avvaktade många för att se hur amortering­skravet skulle påverka bostadsmar­knaden. Några lägenheter som låg ute såldes inte heller då, utan kommer nu ut på marknaden igen. Nu säljs alla lägenheter vi lägger ut och det är bra tryck på visningarn­a – jag tror vi kommer se en liten, men stabil, prisuppgån­g, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden