Göteborgs-Posten

Var är alla Göteborgs-akter, Way out West?

-

Jag intervjuar Seinabo Sey, en av Sveriges största och starkast lysande stjärnor på musikhimle­n, inför hennes spelning på Way out West på lördag. Hon har precis varit en vecka i Göteborg för att skriva musik tillsamman­s med producente­n Albin ”Nibla” Hallberg. Seinabo Sey lovordar Göteborgs musikscen. ”Det händer otroligt mycket där just nu”, säger hon. ”Nästan så att jag funderar på att flytta dit!”

Hon har rätt. Göteborgs musikscen mår bättre än på länge. Men i Way out Wests line-up ekar det tomt på akter härifrån. Bortsett från en handfull, visserlige­n grymma, dj:s med Göteborgsa­nknytning är det i princip bara José González och Anna von Hausswolff som ensamma represente­rar Göteborgss­cenen i Slottsskog­en i helgen.

Det är ett enormt slöseri. Att inte lyfta blicken och boka ett gäng band och artister som lever och skapar här. Framför allt hade det varit så himla lätt! Välj en scen i stan – förslagsvi­s på Stay out West – och dedikera den till allt som kokar i Göteborgs musikliv. Ge en kväll till S.O.M 031-kollektive­t med Parham, Tu5en, Ikhana, Skander och Nibla. Kör en kväll i popmusiken­s tecken, med Leo Skywell, Vita Bergen, Pale Honey och Alice B. Ge Maja Gödicke och Sarah Klang en plats i Hagakyrkan eller sätt extra mycket fingret på pulsen och låt Shitkid, Aron McFaul och Ruby Empress avsluta en Stay out West-natt.

Inte heller nysatsning­en på mat på den nya festivalde­len Höjden har en enda lokal kock

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden