Göteborgs-Posten

Partille Arena firar inflyttnin­g med MTV Gala

- JOHAN LINDQVIST

MUSIK Partille Arena invignings­festar med exklusiv MTVfest. Jonas Blue, Vigiland och Martin Jensen sköter dansgolvet när Club MTV kommer till Sverige för första gången.

Nybyggda Partille Arena går ut hårt med en intensiv invignings­vecka som är tänkt att spegla det varierade utbud som ska fylla arenan framöver. Nu är det klart att en av kvällarna, den 23 september, ägnas åt en dansfest i MTV:s regi när den klassiska musikkanal­ens turnerande klubbkonce­pt Club MTV för första gången kommer till Sverige.

– Man har försökt få till det här i Göteborg några gånger tidigare, så det är jättekul att det klaffade nu, säger evenemangs­chefen Daniel Claeson. JONAS BLUE HAR haft en jättehit med sin tolkning av Tracy Chapmans Fast car och har följt upp med Perfect strangers som ligger i toppen av Spotifylis­tan. Danske Martin Jensen är känd för sin All I wanna do och svenska Vigiland har haft framgångar med Pong dance, Shots & squats och UFO.

Galan vänder sig till en förhålland­evis ung publik men till skillnad från exempelvis Summerburs­t välkomnar Partille Arena även en publik under arton år. Man delar dansgolvet på mitten, ena halvan har femtonårsg­räns och den andra artonårsgr­äns med servering.

– Det har saknats evenemang för den yngre publiken, jag tror efterfråga­n är stor, det är en engagerad publik, menar Daniel Claeson. PARTILLE ARENA HAR förstås ett stort upptagning­sområde i hemkommune­n men vill även locka göteborgar­na till sina evenemang. Under Club MTVkvällen kommer det därför att gå gratisbuss­ar i skytteltra­fik mellan Nils Ericssons-terminalen och arenan.

– Med sin storlek och tekniska standard kompletter­ar Partille Arena scenerna i centrala Göteborg. Vi hoppas och tror på många bra samarbeten framöver, säger Max Markusson, evenemangs­chef på Göteborg & Co.

MTV kommer att visa en halvtimme långt sammandrag med höjdpunkte­rna från Club MTV på Partille Arena. En kortare version läggs ut på Youtube.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden