Göteborgs-Posten

HUNDRA ÅR TILL” Phelps firade med sonen

- GÖRAN SUNDBERG TT

se om hon simmar det individuel­lt igen, vi har inget 200 inplanerat i långbana nästa sommar.

– Om det här var det sista så är det fantastisk­t bra att avsluta med OSsilver och sitt livs snabbaste lopp, sade Jenner. distansen SJÖSTRÖM TYCKER ATT sliter mentalt.

– Det är skitkul just nu, sade hon och fingrade på silvermeda­ljen.

– Men om man vill hålla länge i simkarriär­en, och jag vill simma i 100 år till, då kan man inte fortsätta simma 200 fritt hur många år som helst. Varför ska jag satsa på 200 när jag är snabb på 50 och 100 fritt? Jag tror att jag kommer att kunna bli hur snabb som helst på de distansern­a i framtiden.

Under natten mot onsdag svensk tid väntade lagkappen 4x200 meter fritt och dessutom försök och semifinal på 100 meter fritt.

– I morgon är min tuffaste dag på OS. 100 fritt är den distans som inte har känts så bra den här säsongen. Vi får hoppas att det känns lite bättre i morgon. Jag är ju i bra form och har persat både på 100 fjäril och 200 meter fritt, så det vore roligt om det kunde fortsätta.

Sjöström har två OS-medaljer säkrade och har 50 och 100 meter fritt kvar individuel­lt och lagkappern­a 4x200 meter fritt och 4x100 meter medley. Hur många medaljer lämnar hon OS med?

– Det kan nog bli en till, eller två ... Vi är ju i bra form i lagkappen också, sade hon. OS: SIMNING Allt han tar i blir till guld. Michael Phelps simmade hem OS-guld 20 och 21 i ordningen, och firade sedan med sin egen lilla guldklimp – sonen Boomer. – Jag hade velat hålla honom längre, men det var bra att han var vaken. Han sover oftast, sade Phelps.

Det känslosamm­a ögonblicke­t kom efter guldet på 200 meter fjäril. Michael Phelps tog sig upp mot läktaren där hans flickvän Nicole Johnson satt. Väl där fick han sin tre månader gamle son Boomer i famnen och kramade och kysste sin guldklimp.

En stund senare var han tillbaka i bassängen och förde USA till seger på 4x200 meter fritt efter att ha

 ??  ?? simmat slutsträck­an. Det var OSkungens tredje guld i Rio och 21:a totalt. Totalt har historiens främste olympier 25 OS-medaljer. Segern på 200 meter fjäril var speciell för Phelps som tog revansch på Chad Le Clos, sydafrikan­en som snodde guldet på...
simmat slutsträck­an. Det var OSkungens tredje guld i Rio och 21:a totalt. Totalt har historiens främste olympier 25 OS-medaljer. Segern på 200 meter fjäril var speciell för Phelps som tog revansch på Chad Le Clos, sydafrikan­en som snodde guldet på...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden