Göteborgs-Posten

Sverige föll mot Ryssland i rysare Fakta: Sveriges spelprogra­m i OS

- EMMA LUKINS

FÖRLORADE. OS: HANDBOLL Sverige såg ut att vara på väg mot en riktig skräll och besegra Ryssland i OS-handbollen. Men efter ännu en rysk vändning föll Sverige med 33–36 – och kan ännu inte kvittera ut kvartsfina­lbiljetten. LINN BLOHM. superbra målvaktssp­el, även om vi tappar lite försvarsmä­ssigt även i första. Vi vet vad i ska göra men vi får inte riktigt till det bakåt. Även fast vi gör 34 mål så är det några tekniska fel som kostar i kontringar åt andra hållet, säger Torstenson. SJU MINUTER IN på den andra halvleken ledde Sverige med sex mål, 24–18. Tio minuter senare var ställninge­n 27–27, efter att Ryssland tagit över kommandot och Sverige gjort några tekniska fel som bäddade för ryska kontringar.

– Vi blir lite sävliga anfallsmäs­sigt och sedan så rinner det till. Vi får inte riktigt stopp på dem. Det är bakåt vi är för bedrövliga i dag, säger Torstenson.

Det skulle bli en strid in på mållinjen, men med ett par minuter kvar kunde Ryssland dra ifrån till en tremålsled­ning och vann till slut med 36–34.

– I slutet är det desperatio­n, det sista där, när man känner att det är en och en halv minut kvar, tre mål upp och de har bollen. Då är det desperatio­n. Men innan försöker man tänka klart och vad man ska göra, och vad vi har pratat om. Det gick inte att få stopp.

Sverige står kvar på fyra poäng och möter härnäst Nederlände­rna på fredag i jakten på en kvartsfina­lplats. Därefter väntar Frankrike i den avslutande gruppspels­matchen.

– Minst en poäng till i alla fall, tror jag att det kommer att krävas. Sedan kan vi ha tur med de andra resultaten, men det är det vi räknar med. Nu är det bara Holland som gäller. Vi ser det inte som att vi har två chanser, utan vi har Holland och så får vi se vad det blir av den, säger förbundska­ptenen Henrik Signell.

– Det krävs att vi är bra på alla sätt och vis och framförall­t att vi jobbar mer kollektivt i försvaret än vi gjorde i dag. Vi utelämnar varandra lite mycket.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? Till slut tog det stopp mot Ryssland för Jamina Roberts och Sverige.
Bild: JONAS EKSTRÖMER Till slut tog det stopp mot Ryssland för Jamina Roberts och Sverige.
 ?? Bild: CARL SANDIN ?? Sverige såg ut att vara på väg mot en skräll mot Ryssland, men förlorade med 36–33.
6 augusti: Sverige–Argentina, 31–21.
8 augusti: Sydkorea–Sverige, 28–31.
10 augusti: Ryssland–Sverige, 36–33.
12 augusti: Sverige–Nederlände­rna, 16.30 (svensk...
Bild: CARL SANDIN Sverige såg ut att vara på väg mot en skräll mot Ryssland, men förlorade med 36–33. 6 augusti: Sverige–Argentina, 31–21. 8 augusti: Sydkorea–Sverige, 28–31. 10 augusti: Ryssland–Sverige, 36–33. 12 augusti: Sverige–Nederlände­rna, 16.30 (svensk...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden