Göteborgs-Posten

Nyman missade judobrons

- SARA K LINDQUIST LARS MARKUSSON

OS: JUDO Marcus Nyman missade medaljen i judons 90-kilosklass. Världsetta­n Gwak Dong-Han blev för svår i bronsmatch­en. – Han var den starkare av oss och förtjänar den där bronspenge­n, säger Nyman.

Chansen till ett guld eller silver i OS-judon försvann när Marcus Nyman förlorade kvartsfina­len mot Cheng Xunzhao. Men tack vare segern i återkvalet fick svensken en ny medaljchan­s i 90-kilosklass­en. Det gick inte då heller. Världsetta­n Gwak Dong-Han från Sydkorea vann bronsmatch­en på ippon, ett perfekt kast.

Efter förlusten sjönk han ned på knä, tog sig för huvudet och torkade svetten ur pannan. Besvikelse­n syntes på hundra meters håll.

– Jag har ändå fått uppleva en bronsfinal i OS. Just nu är jag väldigt besviken, men efteråt tror jag ändå att jag kommer att vara nöjd.

– Han var bättre och förtjänade att vinna, säger Nyman. TÄVLINGEN BÖRJADE BRA för den kraftfulle svensken. Han vann sina två första matcher på ippon efter att ha låst sina motståndar­e med benen runt hals och arm.

I första omgången besegrade han Sjeralij Jurajev från Uzbekistan och i åttondelsf­inalen Celtus Dossou Yov från Benin. Där och då kände sig svensken stark inför fortsättni­ngen, särskilt eftersom åttondelen gick snabbt och enkelt och var över på 2.15. MEN SEDAN TOG det alltså stopp. Och den verbalt kvicke Nyman hade svårt att hitta orden när han mötte journalist­erna direkt efter förlusten mot kinesen Cheng Xunzhao som placerat honom på rygg.

– Han är inte dålig alltså, men har vunnit alla matcher i dag på det sättet så jag kände att det skulle komma. Ändå går jag på det, sade Nyman.

Efter segern i återkvalet mot fransmanne­n Alexandre Iddir fick svensken gå matchen om bronset.

Det här är svenskens andra OS, men i London åkte han ut ur turneringe­n direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden