Göteborgs-Posten

”Han är helt briljant med de unga spelarna”

- FREDRIK JANLIND

NÖJD. FOTBOLL: PREMIER LEAGUE Zlatan Ibrahimovi­c skrev på för ett år i Manchester United, eller? I en intervju med BT Sports kan José Mourinho ha avslöjat mer än han hade tänkt. – Vi är så glada över att ha honom och under de två åren, säger Mourinho.

När den svenske superstjär­nan skrev på för den engelska storklubbe­n var uppgiftern­a att kontraktet var på ett år. Därefter fanns det en option om ytterligar­e ett år i Manchester United. Men efter en intervju med BT Sports så har Jose Mourinho satt fart på spekulatio­nerna i England och det rejält. Flera engelska medier tolkar portugisen­s uttalande som att det redan är klart att Zlatan spelar två säsonger i Manchester.

– Vi är så glada över att ha honom och under de två åren, förmodlige­n de två sista åren i hans karriär, kunde han inte hittat en större liga att avsluta karriären i. Vi kunde inte hittat en bättre anfallare under det här fönstret för att utveckla laget och vi kunde inte hittat en bättre anfallare än Zlatan för att ge oss den stabilitet som vi behöver, säger Mourinho i intervjun. FÖR ZLATAN SKULLE detta göra att han kan få en sista möjlighet att spela Champions League om United tar sig dit. För att lyckas med det krävs att klubben slutar topp fyra i Premier League. Säsongen i England närmar sig med stormsteg. Att Zlatan och Mourinho som återförena­ts i United har en nära relation är ingen direkt hemlighet. José Mourinho berättar att flera av hans spelare blev överraskad­e över Zlatan, inte spelaren utan personen Zlatan.

– Jag tror att de andra blev överraskad­e, inte jag, jag känner honom. Ingen blev överraskad av hans kvalité, den känner alla till. Men hans beslutsamh­et och inställnin­g överraskad­e många. Han är ändå en 34-årig man som har vunnit väldigt mycket, säger Mourinho. DEN PORTUGISIS­KE demonträna­ren passar även på att berätta mer ingående hur Zlatan är som person.

– Han kan be vaktmästar­en om en handduk till gud och sedan skratta. Han har sin image som säljer men han är inte den personen egentligen. Han är helt briljant med de unga spelarna, för spelare som (Marcus) Rashford är det en gåva.

Att Mourinho och Manchester United är nöjda över Zlatan Ibrahimovi­c är ingen hemlighet. I debuten i Supermatch­en i Göteborg cykelspark­ade han in sitt debutmål mot Galatasara­y. I första tävlingsma­tchen, Community Shield fixade han första titeln.

– Vi hade inte kunnat hitta en bättre anfallare, inte i den processen vi är i att bygga detta lag. Zlatan ger oss stabilitet­en som behövs, säger Mourinho i intervjun med BT Sport.

För Zlatan och Mourinho inleds säsongen borta mot Bournemout­h på måndag innan det blir hemmapremi­är på Old Trafford mot Southampto­n nästa fredag.

Paul Pogba skrev på ett femårskont­rakt med Manchester United och för att få loss 23-åringen från Juventus fick Manchester United hosta upp. Övergångss­umman på knappa 1,1 miljarder kronor gjorde Pogba till världens dyraste fotbollssp­elare. Hos värsta rivalien till United, Liverpool har värvningen inte tagits emot med positiva ord.

– Om du köper en spelare för en miljard och han blir skadad, då går allt upp i rök. När detta blir vardag så är jag inte kvar i fotbollen, det här spelet handlar om att spela tillsamman­s. Andra klubbar kan gå och spendera enorma pengar och köpa toppspelar­e. Jag vill göra det på ett annat sätt. Jag skulle göra det på samma sätt även om jag kunde spendera de här summorna, säger Klopp till Liverpool Echo. DEN TYSKE TRÄNARENS uttalande fick Jose Mourinho att reagera och svara blixtsnabb­t.

– När jag läste några av kommentare­rna från några andra tränare som kritiserad­e värvningen ... jag tror inte att de kommer att få detta problem, för att få detta problem så krävs det att du är i en toppklubb i världen. Hos Manchester United kan detta hända, replikerar Mourinho. MEN KLOPP FICK snabbt stöd av flera Liverpool-ikoner.

– United är inte längre en klubb, det är en fabrik, säger Gerard Houllier.

– Pogba är extremt överskatta­d, säger Robbie Fowler.

Den gamle storspelar­en Steve McManaman gick ett steg längre i sin kritik. Han hävdar att United inte är ”starka nog” för att återta Premier League-titeln. McManaman anser även att United är ”galna” som slog världsreko­rdet för Pogba, en spelare som inte var särskilt framträdan­de under EM i Frankrike.

 ?? Bild: EDDIE KEOGH ?? Manchester Uniteds tränare José Mourinho berättar att flera spelare blev överraskad­e över Zlatan Ibrahimovi­cs inställnin­g och beslutsamh­et.
Bild: EDDIE KEOGH Manchester Uniteds tränare José Mourinho berättar att flera spelare blev överraskad­e över Zlatan Ibrahimovi­cs inställnin­g och beslutsamh­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden