Göteborgs-Posten

MobergKarl­sson målskytt

- TOBIAS JANSON

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Någon som minns David Moberg-Karlsson? Igår sänkte 22-åringen Häcken. – Jag är bara i början av min resa, säger den före detta IFK Göteborg-anfallaren.

David Moberg-Karlsson har en av de mer märkliga karriärern­a. Efter 30 matcher för IFK Göteborg och endast två mål skrev han sommaren 2013 på ett fyraårskon­trakt med Premier League-klubben Sunderland.

Han fick aldrig chansen att spela där utan lånades ut till Kilmarnock i Skottland (fyra matcher, noll mål) och såldes sedan vidare till danska Nordsjälla­nd (36 matcher, fyra mål). MEN SEDAN I somras tillhör han IFK Norrköping. Avtalet sträcker över tre och ett halvt år – och i den femte matchen för sin nya IFK-klubb gjorde han i går sitt första mål.

– Min fotbollsre­sa fortsätter, jag är fortfarand­e ung, och just nu har den tagit mig hit. Och jag trivs superbra – vi är ett gott gäng som har väldigt kul ihop, säger ”DMK” som fick hoppa in i den 66:e minuten i segermatch­en mot Häcken.

Hans avgörande 3-1-mål kom efter 13 minuter på planen och var riktigt snyggt. Moberg-Karlsson drog till direkt på volley och satte definitivt punkt för den här sevärda matchen. Strax därefter kunde han ha gjort ett andra mål för kvällen, men han valde att passa och chansen rann istället ut i intet. HÄCKEN ORKADE INTE mobilisera någon riktig press mot slutet varför Norrköping kunde vinna med 3–1.

– Jag är ju en offensiv spelare som är med för att göra mål, så det är klart att det är extra skönt att sätta dit den. Sista 20 minuterna spelade vi riktigt bra, för det var ett bra lag vi mötte också, säger han. Det verkar som om ni och Malmö har dragit ifrån i tabellen, känns det så för er också?

– Vi bryr oss inte så mycket om tabellen. Vi har en sådan jäkla harmoni i den här gruppen att vi inte ens tittar på den. Så är det faktiskt. Vi fokuserar på andra saker i stället. Så har det inte direkt varit i mina andra klubbar, där har det varit mycket ångest och sådant. Sprang, sprang och sprang. Rev och slet och visade både stort hjärta och varför han har spelat massa landskampe­r för Finland. En klok ledargesta­lt i Häckens mittförsva­r; en spelartyp som laget har saknat i flera år. Oj, vad han ville mycket. Oj, vad snett det gick ibland. Men som sagt – han försökte och hade lust. Häckens yngste spelare visade både intiativfö­rmåga och talangfull­het. Med lite mer rutin kommer det här bli riktigt bra. Hade ganska lugnt eftersom inte mycket spel var förlagt till hans kant – varje sig i första eller andra. Men förivrade sig i alla fall inte så ofta. BETYG: TOBIAS JANSSON Peter Abrahamsso­n – Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Tefu Mashamaite (Rene Makondele, 84), Kari Arkivuo – Adam Andersson, Mohammed Abubakari, Rasmus Schüller – Masiru Mohammed (Johan Oeweri, 72), Martin Ericson (Demba Savage, 72), Alhassan Kamara. FREDAG 19.00: IFK Göteborg–Falkenberg LÖRDAG 16.00: AIK–Helsingbor­g 16.00: Gefle–IFK Norrköping SÖNDAG 15.00: Kalmar FF–Malmö FF 17.30: Djurgården–Elfsborg 17.30: Häcken–Örebro MÅNDAG 19.00: Jönköping–Östersund 19.00: Sundsvall–Hammarby

 ?? Bild: JOSEFINE LOFTENIUS ??
Bild: JOSEFINE LOFTENIUS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden