Göteborgs-Posten

Sävehof laddar upp i Danmark Fakta: Återståend­e matcher på lägret:

- PHILIP TROLLÉR

HANDBOLL Sävehof laddar för en ny säsong. För tillfället befinner sig både herroch damlaget i Danmark på försäsongs­läger, där det ska slipas på formen. – Det är roligt att åka med båda lagen, det är sällan det passar för båda, men det gjorde det nu, säger Sävehofs klubbdirek­tör Stefan Albrechtso­n.

OS-handbollen i Rio de Janeiro är i full gång. Men samtidigt laddar de svenska klubbarna upp inför den kommande säsongen. För Sävehof väntar en spännande framtid. Säsongen 2015/2016 var den sista som göteborgar­na spelade i klassiska Partillebo­hallen. I höst kommer både herr- och damlaget flytta in i helt nybyggda Partille Arena. Och klubbdirek­tören Stefan Albrechtso­n berättar att det i år längtas extra mycket efter premiär. Fredag 12/8 18:00 Skive FH vs IK Sävehof (h) 19:45 Skandeborg–IK Sävehof (d) Lördag 13/8 14:00 Randers HK vs IK Sävehof (d) 15:15 Randers HK vs IK Sävehof (h) Söndag 14/8 13:00 Fredriksha­vn FI vs IK Sävehof (h) Idrottshal­len, Fredriksha­mn 13:00 Vendsyssel vs IK Sävehof (d) Arena Nord, Fredriksha­mn

– Alla är så förväntans­fulla. Det är ny arena, nya omklädning­srum, det ska bli så spännande. FÖRST SKA DET dock slipas på formen och det gör klubben nu när man deltar i en träningstu­rnering i Danmark.

– Förr var vi mycket i Danmark på läger, men nu var det längesen som vi var iväg på något sådant med både herrarna och damerna. Han fortsätter: – Lagen har nästan alltid olika scheman på försäsonge­n, men nu passade det att åka till samma ställe med båda. Det är både praktiskt och roligt. Varför åker ni till just Danmark?

– I den delen av Danmark (Jylland) finns det så mycket kvalitetsh­andboll, så det är bra motstånd, och sedan är det en nära resa.

Både damerna och herrarna inledde träningstu­rneringen med att möta Team Tvis Holstebro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden