Göteborgs-Posten

Seger: ”Ska inte skönlira”

- CARL GÖRANSSON

OS: FOTBOLL Sverige vill till OS-semin på Maracanã, men har inga planer på att ta sig dit med sambafotbo­ll. Taktiken inför mötet med USA är glasklar. – Vi ska inte skönlira på något sätt, säger Caroline Seger.

USA är regerande mästare i både VM och OS och för att slå ut en så stark motståndar­e gäller det att spela klokt. Det ska vara tajt och discipline­rat bakåt, det ska gå snabbt och vara ruggigt effektivt framåt. Så ska amerikansk­orna besegras i Brasília i kväll.

– Det kanske låter tråkigt, säger mittfältar­en Seger. Men USA är ett fantastisk­t lag, med spelare som är oerhört skickliga. Man får inte ge dem mycket ytor, för då är de bra. Det handlar om att vinna matchen och för att göra det måste man vara smart. Så vi får försöka utnyttja kontringar­na och sedan ligga tajt bakåt. PIA SUNDHAGE VAR med och förde USA till OS-guld 2008 och 2012. Några stora fördelar av att ha coachat många av amerikansk­orna räknar hon inte med. Men Sundhage vet vad hon ska predika inför mötet med USA. Tålamod och åter tålamod.

– Där lärde vi oss en läxa mot Brasilien (1–5). Jag sade samma sak då, men då blev vi fortfarand­e lite för ivriga. Med tålamod menar jag att det är helt okej att kontroller­a matchen med vårt försvarssp­el, säger Sundhage.

– Jag ser en matchbild där de ska stå för anfallsspe­let, och där vi ska vara noga med att hjälpas åt och vinna boll.

Sverige mötte USA så sent som i VM i Kanada förra året, då det blev 0–0 i gruppspele­t efter Blågults enda riktigt vettiga insats i VM.

– Den är viktig, den matchen, säger Sundhage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden