Göteborgs-Posten

Här vinner Pogba över Ibrahimovi­c

- FREDRIK JANLIND

INTERN KAMP. FOTBOLL: PREMIER LEAGUE Det kryllar av Zlatan-tröjor i United enorma butik. Men han blir brädad när det gäller sålda tröjor – av Paul Pogba.

I Manchester är det tydligt, supportrar­na har suktat efter en spelare i klass med Zlatan Ibrahimovi­c och Paul Pogba under flera säsonger. Bredvid varandra i butiken vid hemmaarena­n Old Trafford hänger Zlatan och Pogba. Tröjorna åker snabbt ner från galgarna och spelare som Rooney, De Gea och Smalling får stå tillbaka. I Manchester är det just nu en stjärnkamp mellan Pogba och Zlatan när det gäller vem som säljer flest tröjor.

– Pogba säljer bäst nu men Zlatan är god tvåa, han var etta innan Pogba kom, säger en försäljare som GP pratar med. UNDER EN PERIOD kom uppgifter om att tröjförsäl­jningen för Zlatan Ibrahimovi­c ensam hade dragit in tillräckli­gt med pengar för att finansiera köpet av Paul Pogba.

Men dessa uppgifter slår ansedda finanstidn­ingen Forbes hål på. Enligt tidningen går de flesta av inkomstern­a för försäljnin­gen till tröjsponso­rn Adidas.

”Det finns ett falskt antagande att inkomster från tröjförsäl­jning går direkt till Manchester United. Men det finns utgifter att betala och om 30 procent av varenda tröja går till försäljarn­a så vore det en otrolig affär”, skriver Forbes.

”Adidas ger inte två miljoner dollar till United för att sedan låta klubben ta alla inkomster från försäljnin­gen.”

United kommer att tjäna en hel del pengar på att ha en spelare som Zlatan i truppen, dock inte på tröjförsäl­jningen. Så att Zlatan skulle kunna bekosta köpet av Pogba för 1,1 miljard kronor är helt fel enligt Forbes. ”ÄVEN OM ZLATAN-TRÖJORNA sålde en miljon i veckan så skulle det vara Adidas som firade och hjulade av glädje. Manchester United kommer att kunna dra nytta av uppmärksam­heten och hypen, men den stora vinsten kommer inte att flöda in i Old Trafford eller bekosta köpet av Pogba”.

Tidigare i år när World Soccer Shop listade de stjärnor som sålde flest tröjor i världen hamnade Zlatan precis utanför topp fem. Efter spelare som Messi, Ronaldo, Neymar, Hazard och Sanchez.

 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? Paul Pogbas tröja säljer bättre än Zlatan Ibrahimovi­cs. I alla fall i Manchester United supporterb­utik, där nyförvärve­n är populära.
Bild: NIKLAS LARSSON Paul Pogbas tröja säljer bättre än Zlatan Ibrahimovi­cs. I alla fall i Manchester United supporterb­utik, där nyförvärve­n är populära.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden