Göteborgs-Posten

Zlatan i brittiska blaskor

- FREDRIK JANLIND

FOTBOLL: PREMIER LEAGUE Det är upplagt för krig i Premier League och Manchester. I alla fall om man ska tro på de engelska tidningarn­a.

Att Zlatan och Manchester United är heta i England är det inget snack om. Även om det finns flera tidningar som helt struntar i supersvens­ken. Varken The Daily Telegraph eller Irish Independen­t har en rad om Zlatan. Däremot ett par rader om Adnan Januzaj som håller på att mobbas bort från klubben.

I Daily Mail nämns Zlatan enbart i gamle storspelar­en Chris Suttons krönika.

”Jag kan tänka mig att Zlatan kommer att vara bland de som slickar sig om läpparna eftersom Stones (John) inte har vad som krävs för att spela mot en spelare som Zlatan”, skriver han om Citys värvning av John Stones.

Daily Mirror skriver även de om Januzaj, ett par rader om Paul Pogba där gamle United-ikonen Andy Cole minns tillbaka på fransmanne­ns förra sejour i United. Tidningen listar även flera av Zlatans ordkrig som han haft med Pep Guardiola, Cesc Fabregas med flera. Rubriken är riktig engelsk rubrik. ”World War Z”. Vilket syftar på att Zlatan kommer att ställa till rejält med problem om han inte blir den stora stjärnan i United.

Den lokala tidningen, Manchester Evening News har ett helt uppslag på Manchester United – med rubriken.

”Honeymoon period is over for Reds pair”, något som syftar på att Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovi­c måste leverera från start.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden