Göteborgs-Posten

FRÖLUNDA MÖTER FÄRJESTAD I TRÄNINGSMA­TCH

- PHILIP TROLLÉR

ISHOCKEY I våras firade Frölunda SMguld. Nu tar laget sikte på nya framgångar. I dag väntar säsongens första träningsma­tch när mästarklub­ben tar sig an Färjestad. – Det ska bli jättekul, säger klubbens tränare Roger Rönnberg till GP.

Förra säsongen avslutades på bästa sätt med finalseger och firande av SM-guld. Sedan återkomste­n efter semestern har spelarna fått kämpa med en tuff och intensiv försäsong. Men i dag når mästarklub­ben en milstolpe i uppladdnin­gen när det är dags för säsongens första träningsma­tch, då rivalen Färjestad väntar i Strömstad. Huvudträna­re Roger Rönnberg är sprudlande glad över att det äntligen är dags för matchspel igen.

– Det ska bli jättekul, vi har tränat hårt och har de tuffaste träningsve­ckorna bakom oss, säger han till GP. Som tränare, vad vill du se i säsongens första träningsma­tch?

– Framför allt vill jag se att vi har fått ihop ett lag som har energi. Killar som jobbar hårt för varandra och visar att de är beredda att lägga ned det tuffa arbete som krävs. FÖRSVARSSP­ELET ÄR NÅGOT som mästarna har slitit hårt med under försäsonge­n.

– Vi har jobbat väldigt mycket med struktur utan puck. Så det hade varit kul att se byten där vi gör det bra.

Spelaromsä­ttningen har varit stor sedan i våras, inte minst på backplatse­rna. Och Roger Rönnberg är medveten om att det kommer ta tid innan allt sitter. Men han känner inte någon oro över att laget till stora delar är utbytt.

– Det är något vi har fått lära oss att leva med inom ishockeyn att det skiftar spelare i klubbarna. Det handlar bara om att snabbt skola in de nya och göra dem till Frölundasp­elare, något vi brukar vara väldigt bra på, säger Rönnberg.

– Och rent spelmässig­t är det en lång process. Vi kommer behöva jobba hela säsongen för att vi ska vara som bäst när allt avgörs. I fjol gnuggade vi detaljer i spelet ända fram till mars.

”Vi har jobbat väldigt mycket med struktur utan puck. Så det hade varit kul att se byten där vi gör det bra.”

ROGER RÖNNBERG

Frölundatr­änare.

Är det någon av de nya spelare du är extra nyfiken på att se i spel?

– Jag har ju följt dem nu under två veckors hård träning och är nyfiken på att se vad alla har att ge. KLUBBEN GÅR IN i säsongen som mästare – men någon annorlunda uppladdnin­g är det inte tal om.

– Det var fjolårets lag som var bäst. Nu är det ett nytt lag. Vi förbereder oss alltid på samma sätt. Vi gör en ordentlig och självkriti­sk utvärderin­g efter säsongen och utifrån den formar vi en ny plan som är klar till vi träffas 1 augusti.

Till kvällens match mot Färjestad är alla spelare utom Joel Lundqvist disponibla.

– Han har en liten överbelast­ningsskada, därför är han mest troligt inte med, sedan får vi se vilka jag tar ut i truppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden