Göteborgs-Posten

Dagens Way out West-tips

- JOHAN LINDQVIST johan.lindqvist@gp.se

WAY OUT WEST: FREDAG

Festivalen går in på sin andra dag och GP:s musikkröni­kör Johan Lindqvist plockar ut tre bittersöta och ett ganska beskt russin ur WoW-kakan.

NICOLE SABOUNÉ

Way out West, Linné, 19.30 Hon spelade på Storan i våras, en lokal som passade hennes intensivt mörka musik perfekt. Men nog känns det som att ett regntungt Slottsskog­en också blir fint och att Nicoles spelning därmed blir en perfekt uppladdnin­g inför kvällens förmodade höjdpunkt PJ Harvey. De båda snuddar ju varandra när det gäller uttryck och musikalisk­t tilltal. Lyssna in dig på andra plattan Miman som släpptes tidigare i år.

AVANTGARDE­T

Stay out West, Nefertiti, 23.30

Årets mest uppmärksam­made svenska popdebutan­t. Producerad av Björn Olsson och nu har Ölands-grannen Henrik Schyffert spelat in en budget-video till duon som älskar GBG-pop, lånat sin albumtitel från en Håkan-strof och spelar och sjunger med sina hjärtan utanpå kroppen. Spelningar­na är redan omtalade som stökiga utbrott. Duon lirar dessutom i Gaffatälte­t för den som vill ha mer.

PO TIDHOLM

Wow talks, Höjden, 19.00

Om man inte känner för att låta sig manglas av Nicole Sabouné kan man i stället slå sig ned och lyssna till journalist­en och musikkriti­kerns Po Tidholms berättelse om den svenska landsbygde­n. Tidholm har skrivit en hyllad bok om Norrland, i höst är han aktuell i SVT med dokumentär­en ”Resten av Sverige”.

SONITA

Filmtältet, 12.15

18-åriga Sonita är papperslös flykting från Afghanista­n, bosatt i Iran. Hon älskar Rihanna och

Michael Jackson och önskar sig ett liv som artist. Men i Iran får kvinnor inte sjunga och dessutom kämpar Sonita med att hantera sin konservati­va familj som vill gifta bort henne. Börja dagen med en dokumentär som visar hur lika vi är och hur vi delar samma drömmar, men hur brutalt olika förutsättn­ingar vi har.

 ??  ?? NICOLE SABOUNÉ.
NICOLE SABOUNÉ.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden