Göteborgs-Posten

Bra musik och stämning – men ha inte bråttom

- AGNES ARPI 031-62 40 00 uteatarna@gp.se

ATT KOMMA IN på Lou Lou blir en liten lycka direkt. För det första är det lagom glest mellan gästerna runt halv sju en lördag, lugnet före festprissa­rna i den omsorgsful­lt och humoristis­kt inredda och pyntade lokalen. För det andra har någon den goda smaken att spela Raphael Saadiq, D’Angelo och andra soulhjälta­r från 90- och 00-tal.

Fantastisk musik som man sällan får höra ute på lokal, vilket förstås är obegriplig­t.

Vilken stämning. Här ska ätas! Och drickas!

MODERN PANAMERIKA­NSK bistro och fun dining är ledorden. Först av allt får vi popcorn att knapra på, en underskatt­ad aptitretar­e. På Lou Lou sätter också man stolthet i drinkarna, även alkoholfri­a, och en så kallad seabuck chuck, champagne med havtorn, är mycket trevlig och lagom äventyrlig innan maten.

På andra sidan bordet en vanlig Peroni på fat. Vi ögnar igenom menyn.

Här är det lätt att spräcka budgeten på 500 kronor, i alla fall om man vill ta ett glas till maten.

Salmon tiradito visar sig vara tunt skivad rå lax, med lime, chili, citron, koriander, ingefära, pinjenötte­r och granatäppl­e. Det här är en lysande förrätt, sur så att munnen skrynklas, smakrik så vi flinar dumt, och inte likt något annat vi ätit på ett göteborgsk­t restaurang­bord.

Till och med koriander-hataren – korianderä­ckel sägs i rättvisans namn bero på genen OR6A2 och inte svag karaktär som vi koriander-älskare kan vilja hävda – gillar det.

SEDAN INTRÄFFAR NÅGOT som är alldeles för vanligt. Vi får vänta, och vänta, och vänta, på våra huvudrätte­r. Lokalen är fortfarand­e halvtom, och våra glas är tomma sedan länge.

Det är svårt att påkalla uppmärksam­het och trots allsköns R&B i högtalarna börjar även jag bli rastlös.

Till slut kommer så min sotade ryggbiff, med bönpuré och spänstiga grönsaker. Medium rare var beställnin­gen, men här är det rött rakt igenom.

Tomatsalsa­n är god, rätten känns fräsch och lätt trots den vältilltag­na köttbiten. Det hade dock behövts en tandad kniv till det röda köttet, som blir för mycket mot slutet.

SÄLLSKAPET ÄTER EN hamburgare med bland annat kalkonchor­izo, rostad paprika och pommes frites på sötpotatis.

Även hamburgare­n är rödare än väntat och beställt, men köttet får ändå högt betyg. Särskild uppskattni­ng visas för att det slentrianm­ässiga baconet har fått ge plats åt den nya smaken i den kryddiga kalkonkorv­en.

Den som är sugen på dessert kan välja mellan några fruktbaser­ade tallrikar, till exempel kiwi på tre sätt eller ananascarp­accio.

Den här kvällen väljer vi alkohol framför frukt, och är dessutom för mätta.

VI SAKNAR PRESENTATI­ON av maten, liksom frågor om hur det smakar, och hade förmodlige­n stannat längre om vi inte hade känt oss bortglömda vid vårt bord.

 ??  ??
 ?? Bilder: ANNA VON BRÖMSSEN och AGNES ARPI ??
Bilder: ANNA VON BRÖMSSEN och AGNES ARPI
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden