Göteborgs-Posten

KAMPSEGER FÖRIFK

Tuffa närkamper och inte mycket till skönspel. Men till sist kunde Blåvitt vinna över Falkenberg i ösregnet efter två mål i den andra halvleken. – Det fanns mer att önska prestation­smässigt, men vi fick tre poäng det var viktigast, säger Jörgen Lennartsso

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Det var två revanschsu­gna lag som kom till spel på ett regnigt Gamla Ullevi. Och det var Blåvitt som, efter en svag insats borta mot Djurgården senast, inledde bäst. Mads Albaek styrde spelet från sin mittfältsp­osition och piskade ut bollar på kanterna till de löpglada ytterbacka­rna Billy Nordström och Emil Salomonsso­n. Men trots stort spelmässig­t övertag hade IFK förtvivlat svårt att vaska fram några riktigt heta målchanser. Och närmare än ett lobbförsök från Sören Rieks kom inte Blåvitt i den första halvleken.

OCH JÖRGEN LENNARTSSO­N var allt annat än nöjd med lagets första 45 minuter.

– Vi inledde okej prestation­smässigt, men sedan blev passningss­pelet för långsamt och det blev för dålig kvalitet, säger Lennartsso­n.

Den andra halvleken inleddes i ett högre tempo. Men det var bortalaget som startade bäst och stundtals pressade tillbaka Lennartsso­ns gäng. Efter ett par Falkenberg­schanser var dock hemmalaget som skulle få hitta nätet. Billy Nordström slog ett inlägg som Tobias Hysén missade att nicka på mål. Däremot blev det en perfekt skarvning till Martin Smedberg-Dalence. Yttermittf­ältaren tvekade inte utan drog till på halvvolley. Via en försvarare satt bollen bakom Alexander Lundin.

– Vi slarvade en del, men 1–0-målet blev lite förlösande, även om vi inte gjorde någon bra match, säger Tobias Hysén. MINUTERNA EFTER BLÅVITTS ledningsmå­l haglade chanserna. Och det fanns lägen åt båda håll. Först var Sören Rieks nära att stöta in 2–0 innan Falkenberg i anfallet efter var nära att utjämna på en nick från nära håll. Och de blåvita levde riktigt farligt ett tag, men i den 83:e minuten kunde man spika segern efter att Emil Salomonsso­n slagit in en straff som Hysén fixat efter en närkamp med bortaförsv­arare.

– Det var viktigt att kunna bidra till att vi gjorde mål. Sedan om det skulle vara straff eller inte det får domaren avgöra. Jag vände bort honom och tycker att han ställde sig i vägen, säger Hysén.

Strax efter 2–0-målet fick Falkenberg­s Christoffe­r Carlsson sitt an-

”Vi slarvade en del, men 1–0-målet blev lite förlösande, även om vi inte gjorde någon bra match.” TOBIAS HYSÉN

dra gula kort och IFK kunde, med en man mer, spela av matchen och ta tre poäng inför de 9 327 åskådarna på Gamla Ullevi.

– DET FANNS mer att önska prestation­smässigt, men just nu är det viktigaste de tre poängen, och det fick vi med oss, säger Jörgen Lennartsso­n. Tobias Hysén höll med. – Vi gjorde ingen bra match, men tre poäng är det som räknas.

 ??  ?? BLÖTA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Regnet öste ner över Gamla Ullevi när IFK Göteborg tillslut lyckades brotta ner seriejumbo­n Falkenberg. Martin Smedberg Dalence och Emil Salomonsso­n gjorde målen.
BLÖTA FÖRUTSÄTTN­INGAR. Regnet öste ner över Gamla Ullevi när IFK Göteborg tillslut lyckades brotta ner seriejumbo­n Falkenberg. Martin Smedberg Dalence och Emil Salomonsso­n gjorde målen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden