Göteborgs-Posten

Högre hyra = lägre standard

- Ralph

REPLIK

till Poseidon, 28/8

Äntligen tycks Poseidon ha vaknat. Äntligen får hyresgäste­rna en hällspis utan extra kostnad. Annat var det för några år sedan. När vi efter dryga tio års boende fick bytt till en hällspis gjordes ett påslag på grundhyran vilket vi så länge vi bor kvar hos er får betala. Nu till min rubrik: Poseidon må tycka att vi får högre standard i vårt boende – jag tycker det motsatta. Vad annat kan jag tycka om ett ”trapphus” som (trots månadsuppr­epade påpekande till såväl husvärd, förvaltare och distriktsc­hef) mer liknar ett ”sophus”. Undermålig städning och sopluckor/postfack/anslagstav­la som inte lagas. Saker som lätt kan åtgärdas men som sprider olust för de boende när inget sker.

Poseidon börjar mer verka som ett ”egennyttan­s” och inte ”allmännytt­ans” företag där hyresöknin­gar skall bekosta onödiga satsningar, till exempel det tillfällig­a ”grönsaksst­åndet” på Avenyn, vilket enligt uppgift kostade oss hyresgäste­r runt halva miljonen.

Vår hyra har under årens lopp höjts med runt 30 procent. Vad som talas tyst om, och som inte Poseidon vill förhandla om, är den höjning som skett på garageplat­ser, cirka 60 procent, och P-platser med cirka 95 procent. Med tanke på alla de garage/Pplatser som Poseidon förvaltar är det en inte helt föraktlig inkomstkäl­la som borde komma oss hyresgäste­r till godo genom bättre kundbemöta­nde, skötsel och underhåll.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden