Göteborgs-Posten

Färdtjänst­bil körde nedför trappa – igen

- OLLE RÅDE

TRAFIK En bil från Taxi kurir på färdtjänst­uppdrag fastnade i en trappa vid Kviberg i Göteborg i går eftermidda­g. – En förare som inte vet om man ska köra på väg eller i trappor, det får inte förekomma i vår verksamhet, säger färdtjänst­s trafikchef Bengt Knutsson.

Annelie Tagesson, som själv arbetar på en dagligverk­samhet i området, trodde inte sina ögon när en av Taxi kurirs färdtjänst­bilar plöjde rakt ner för en lång trappa vid Övre Kaserngård­en i Kviberg.

– Den trappan går inte att missa och den ska man definitivt inte köra bil nedför, speciellt inte med personer med funktionsn­edsättning i bilen, säger hon. JOHAN ISAKSSON

Hon berättar att det inte heller är första gången hon ser Taxi kurir köra nedför trapporna.

När Färdtjänst­förvaltnin­gens trafikchef Bengt Knutsson får höra om incidenten och se bilder på bilen blir han upprörd.

– Det får självklart inte förekomma, absolut inte. En förare som inte vet om man ska köra på väg eller i trappor, det får inte förekomma i vår verksamhet. Jag vet att det var någon som körde där för ett par år sedan, säger han.

Taxi kurir har tidigare fått kritik för hur företaget hanterat sitt färdtjänst­uppdrag i Göteborg. 2015 ersattes den dåvarande vd:n då företaget misskött sitt färdtjänst­uppdrag i så grovt att man krävts på miljonbelo­pp i vite.

– Vi har kontaktat Taxi kurir och kommer att se till att den här föraren inte får köra för oss igen. Resenären är inte skadad och har åkt vidare med annan transport. Vi kommer att polisanmäl­a händelsen, sedan gör vi en utredning och ser vad den visar, säger Bengt Knutsson. ÄVEN FRÅN TAXI kurirs håll ser man allvarligt på händelsen.

– Det är jätteolyck­ligt att det hänt igen och vad jag förstår så är det en svår placering. Det har hänt att andra fordon haft liknande problem och jag tror att det är dags att göra någonting åt platsen, med till exempel FASTNADE.

”Det har hänt att andra fordon haft liknande problem och jag tror att det är dags att göra någonting åt platsen, med till exempel skyltning”

skyltning, säger Taxi kurirs vd Johan Isaksson.

Han ser händelsen som en isolerad olycka och tycker inte att det hör ihop med hur företaget hanterar sitt färdtjänst­uppdraget i stort.

– Det är två helt olika saker, säger han. Har ni pratat med chauffören?

– Det har jag gjort, och vad jag förstår så var det ett framdäck som fastnade, varpå samtliga gick ur fordonet och därefter försökte föraren komma loss, men upptäckte att de behövde en bärgare. Kommer ni att följa upp händelsen?

– Vi kommer att ha ett möte tillsamman­s med färdtjänst och chauffören imorgon och föra diskussion­er om det till exempel behöver skyltas på platsen.

Vd, Taxi kurir

 ?? Läsarbild: ANNELIE TAGESSON ?? Taxi kurirs färdtjänst tog en otippat väg och stannade mitt på trappan vid Övre Kaserngård­en på Kviberg.
Läsarbild: ANNELIE TAGESSON Taxi kurirs färdtjänst tog en otippat väg och stannade mitt på trappan vid Övre Kaserngård­en på Kviberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden