Göteborgs-Posten

Volvo ska rekrytera 400 nya ingenjörer

-

FORDON Volvo Cars ska rekrytera runt 400 nya ingenjörer under året. En stor kampanj i flera europeiska länder ska locka den eftertrakt­ade kompetense­n till Göteborg.

Kampanjen beskrivs av Volvo själva som en av de största rekryterin­gskampanje­rna under bolaget 89-åriga historia.

Biltillver­karen kommer bland annat att annonsera efter ingenjörer i tidningar i Sverige, Italien, Spanien, Polen, Rumänien och Ungern. De har även startat en hemsida där jobben annonseras och kommer även genomföra en kampanj på karriärnät­verket Linkedin. MAJORITETE­N AV DE nya ingenjörer­na ska arbeta från Göteborg, men Volvo Cars planerar också att öppna ett nytt forsknings- och utveckling­scenter i Lund. Där ska 35 personer börja jobba redan i september i år.

Volvo Cars söker främst kompetens inom programvar­uutvecklin­g – ingenjörer som kan vara med och utveckla elektrifie­rade bilar och bilar som är mer eller mindre självköran­de.

– Volvo är en branschled­ande aktör när det gäller självköran­de bilar och elektrifie­ring och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörer­na på marknaden. Den nya rekryterin­gskampanje­n är del av den strategin, säger Peter Mertens, vice vd med ansvar för forskning och utveckling på Volvo Cars, i en kommentar.

Ingenjörer är som bekant, sedan länge, en bristvara i såväl Göteborgsr­egionen VICE VD PETER MERTENS. som hela Sverige. Volvo Cars säger själva att de ska konkurrera om kompetense­n genom att erbjuda” en väldigt spännande resa, en ordentlig möjlighet att vara med och ta nästa steg med Volvo Cars” enligt företaget.

Elbilstill­verkaren Nevs i Trollhätta­n rekryterar löpande ingenjörer, främst för utveckling av elbilar, och både från regionen och utanför Sverige gränser. De är inte oroade över ökad konkurrens från Volvo Cars.

– Det är tråkigt om någon av våra kompetenta medarbetar­e skulle lämna oss för Volvo, men vi rekryterar å andra sidan också duktig personal som arbetat där. Generellt sett tycker vi bara det är bra för oss om hela regionens fordonssek­tor går bra, säger Ulrika Hultgren, presschef på Nevs. CEVT PÅ LINDHOLMEN är inte heller oroliga. De ingår, precis som Volvo Cars, i Geely-koncernen och de båda bolagens HR-avdelninga­r uppdaterar löpande varandra om vilka kompetense­r de är på jakt efter.

– Vi har en dialog med Volvo Cars just för att vi inte ska behöva kannibalis­era på varandras kompetens, säger Cevts presschef Stefan Lundin.

 ??  ?? I dag arbetar runt 6 000 anställda och konsulter på Volvo Cars huvudkonto­r för forskning och utveckling i Göteborg.
I dag arbetar runt 6 000 anställda och konsulter på Volvo Cars huvudkonto­r för forskning och utveckling i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden