Göteborgs-Posten

VAD HAR DU TAGIT MED DIG TILL ANTIKRUNDA­N?

-

Lina Cusumano, 35, Göteborg

– Två dessertske­dar, som jag tror är från England och 1700-talet. Jag har fått dem i bröllopspr­esent och hade nästan glömt bort att jag hade dem. De är fina men lite opraktiska, det fastnar en massa mat när man äter med dem. De kanske kan vara värda 1 500 kronor.

Gurli Anteros, 70, Lindome

– Jag tror att det kan vara ett ridhus eller liknande från Österrike, Italien eller Spanien. Vi hade en liten second handbutik och de som köpte den gav den här till oss. Vi har ingen aning om vad det är eller vad den är värd, men vi vill nog sälja den för det är många delar och vi har inte plats.

Anna-Marie Kölgran, 100 (haha), Mölndal

– Den här keramikkru­kan har jag hittat på second hand för 40 kronor, den har inga skador, ingenting. Jag tror den kommer från Göteborgs porslinsfa­brik, men jag har ingen aning. Jag hoppas jag får reda på ålder och värde, min son har tingat den. Den kan vara värd 1 000 kronor, kanske.

Christophe­r Coleman, 62, Göteborg

– Uret har varit i familjen jättelänge, jag är både nyfiken på värdet och bakgrunden. Det enda jag vet är att mina morföräldr­ar hade den och att släkten har bott i Jämtland i flera hundra år. Jämtland har ju hört till Norge, så kanske kommer den därifrån?

Ricard Harryson, 37, Göteborg

– Det blev lite fail för jag har med morfars gamla fiol, men de värderar inte musikinstr­ument. Så det får blir ett par små porslinsfi­gurer som vi köpte i USA. det står ”Made in occupied Japan”. Jag har kollat upp dem, de är inte värda särskilt mycket, men det vore ändå lite kul att få veta mer om dem.

Peter Johansson, 40, Sätila

– Det är en yxa, den har vi fått från återvinnin­gsstatione­n. Kanske är den från medeltiden eller nåt. Den är lite slö just nu. Jag vill få veta hur mycket den är värd, jag hoppas den är värd 50 000 kronor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden